Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 61
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ARSEN BAUK
Povratak na članak

'Više od trećine članova Odbora za Ustav zatražilo je sjednicu zbog spomen ploče HOS-a'

Po Poslovniku Hrvatskog sabora, prijedlog za sazivanje sjednice radnog tijela može zatražiti najmanje trećina članova, a predsjednik radnog tijela dužan je sazvati sjednicu najkasnije u roku od osam dana od dana zaprimanja zahtjeva ovlaštenog predlagatelja.

Komentari 40

ZV
zvocalo
23:02 05.12.2016.

Zanimljivo kako je uklonjen moj komentar a koji uopće nije uvredljiv . A samo sam postavio pitanje: A ne smeta vam spomenik četničkom vojvodi u Borovu Selu ? Upss to je izgleda zabranjeno pitati . U svakom slučaju bravo za VL . Na dobrom ste putu da zajedno sa svojim kolegama iz drugih medija poput Telegrama stvarate još veći razdor među narodom. Ajde što ste protiv ustaša i što branite partizane to mi je razumljivo . Ali što ste protiv hrvatskih branitelja i što branite četnike to mi nije nikako razumljivo.

VL
ZR
Ze Roberto u
21:59 05.12.2016.

Drugovi mir.....HOS je sa pozdravom Za Dom spremni branio Hrvatsku......onda se niste usudili "obratiti javnosti"...ili možda jeste!!???

VL
JO
JOKS
23:48 05.12.2016.

Pa neće valjda biti pozdrav ZDRAVO ILI DRUGOVI I DRUGARICE

VL
Avatar vlajan
vlajan
23:17 05.12.2016.

Nitko nema pravo ukloniti legalne znakove legalnih organizacija. Ti SDP-ovi "antifašisti" bi trebali biti i legalisti, pa zatražiti uklanjanje simbola HOS-a, dakle izmjenu rješenja o registraciji Račanove vlade u kojoj je djelovao i Bauk. Poduprto dokazima, naravno.

VL
WE
weAreCro
23:43 05.12.2016.

Zamolio bih clanove tog odbora kad se vec sastaju da prodiskutiraju i spomen ploce "belim orlovima" u sred Hrvatske kod Vukovara, onim orlovima koji su sa svojim postrojbama palili i ubijali Vukovar. Sramota da se o tome ne diskutira a spomen plocu onih koji su ovu zemlju branili se dovodi u pitanje.

VL
KA
kajbum
23:58 05.12.2016.

Cetnici se osjecaju opet ugrozeni.

VL
09
09051972
05:47 06.12.2016.

normalno kad su vise od trecine odbora srbende i jugonostalgicari

VL
KA
Karloho
00:17 06.12.2016.

Jad i bijeda,marginalcima i prodavateljima magle te likovima koji nikada ništa nisu dobra napravili za Hrvatsku daje se previse prostora u medijima,čime su to zaslužili ?....

VL
AU
aunick
04:04 06.12.2016.

Demokracija je vrlo teska u primjeni. Bilo bi super kad bi se titina demokracija primjenila na ovog gospodina. Druze, dali vama smeta spomen braniteljima napadnute Domovine ili grb i njegova poruka koju su tvoji partijasi pod Racanom odobrili? Smrt ovih branitelja tebe negativno boli. Ti bi da kazes da su oni poginuli u ratu. E pa nisu. Oni su pali u obrani, boreci se za svoj dom. Kako se pozdrav i od koga koristio, on je stari Hrvatski pozdrav, ali ni to nije za tebe problem. Za tebe su problem "rtnici" branitenji. Njih bi ti izbrisao. Nece moci. Mala napomena, na Hrvatske kune si se navikao pa ces i na ostalo ili...

VL
BU
bujad
06:12 06.12.2016.

Hrvatski branitelji su porazili fašiste pod oznakama petokrake i kokarde kojima je bio pozdrav zdravo druže.

VL
OB
obivankenobi
05:48 06.12.2016.

Jedini fasisti u Hrvatskoj su upravo oni kojima smeta spomenik braniteljima i hrvatski pozdrav.

VL
MA
malinac_
00:11 06.12.2016.

Pa jasno se vidi tko je poslo zahtjev to su bas oni sto se kriju iza antifasizma bez lustracije nema kroacije izjuriti sa drzavni jasla pa nek se bore za ploce bez pozdrava za one koji su se borili pod tim pozdravom l u s t r a c i j a.

VL
PL
plavitin
08:45 06.12.2016.

Opet se crveni digli na zadnje noge

VL
DU
Deleted user
09:26 06.12.2016.

Gospodine Bauk vaša mržnja i navedenih članova odbora prema svemu što je hrvatsko, jer vama je hrvatsko isto što i ustaško kao i vašim nalogodavcima iz bg , od dotične gospođe otac je bi dužnosnik u ndh, kako vam ne smeta kuna koja je također bila u ndh, zašto vam ne smeta ured u kojem je je radio poglavnik Ante Pavelić, konkretno vama naučite nešto raditi i ne sijte mržnju prema drugima, jer mržnja najviše izjeda onog tko mrzi , a to ste upravo vi, ja bih vam se obratio i punim imenom i prezimenom ako želite. Ćitajte pa će te nešto i zapamtiti a sijati mržnju i buru nije potrebno , vi politiku shvaćate i živite samo radi lagodnog života , života bez odgovornosti, evo još nešto konkretno vama , vodili ste ministarstvo uprave a bolje je vodila i uređivala vrt moja baka nego vi ministarstvo, što se ne bavite poslom za koji ste osposobljeni, evo za sve vas džoker pitanja kaova je razlika između Staljina i Hitlera kad se već igrate s poviješću. Službeni pozdrav u ndh bio je za dom i poglavnika spremni pitaj potonju u nizu.

VL
Avatar ivica48
ivica48
08:41 06.12.2016.

I ja sam drug ali ta ploča je samo spomen na poginule branitelje i što ima nekom smetat a šuti se kad se veliča četništvo a naši iz HDZea šute kao tuke

VL
DD
dr dragon
06:35 06.12.2016.

Ovaj je opet u partizanima!? Dokle,idem rigat...

VL
KA
KaNiDora
10:43 06.12.2016.

Je li ustaškija kuna, Lijepa naša ili ZDS ? Sve troje je bilo u NDH. I vojno nazivlje, as well. Dakle, na djelu kokošarenje ljevičara.

VL
AO
ante.oreskovic75
09:57 06.12.2016.

Na vrh gore Romanije prazno bure od rakije......A njihovi sljednici još pijani!

VL
MI
Mimizo
08:30 06.12.2016.

da su ovi komunisti i yugonostalgićari ovako reagirali nakon istine o HUDOJ JAMI da se ukloni trg zločinca tita rekao bi čovjek da su se promjenili ali vuk dlaku mijenja a komunisti nikad

VL
KI
Kumek iz (HR.Zagorja)
12:57 06.12.2016.

tko ovdje koga vuce za nos???!. pitanje je to dokle cemo mi tu slusati lazi da je "Za Dom Spremni " Ustaski ozdrav. Istina je da se je za vrijeme NDH ozdravljalo sa "Za Dom Spremni" jer je taj pozdravdrav Hrvats iz davnina kojeg mi Hrvati se necemo nikad odreci jer smo mi svi Hrvati "Za Dom Spremni". Pitanje je to tko to moze pobit koja Vlada? Hrvatska Vlada sigurno nemoze pobiti pozdrav "Za Dom Spremni" jer su Hrvati odvno zapecatili taj pozdrav pod kojim se je borio protiv okupatora Hrvata i kako vidimo da se je i 199i zapocela borba Hrvata sa "Za Dom Spremni" a ono da se je taj pozdrav registrirao nije bitan jer nema logike ponavljati ono kaj su nasi pra pra djedovi unijeli i zapecatili a ovi danas si misle uzet za pravo da stave "Za Dom Spremni " u pitanje sa sazivanjem nikih odbora i otom nam misle ponovno krojiti nasu Hrvatsku Sudbinu ne dolazi u pitanje jer dok ima onih koji se bore sa "Za Fom Spremni" nece biti nikakvog nezakonitog mijenjanja nego ce se pobrinuti da se rijese problemi sa tim dervezantima na takav nacin da cemo ih razoruzati i zatvoriti ih da neprave problema Hrvatskoj koja nas je kostala zivota . Nema te sile ni vanjske politike koja ce nas suzbiti u nasim granicama je mi branimo svoju lijepu Nasu sa "Za Dom Spremni ". Fasizam smo pobijedili pa nas neboli glava za njim,a NDH ako je upotrijebila "Za Dom Spremni " im nitko nema pravo sprijecavati jer nayo imaju puno pravo. Nametanje Fasizma onima koji se bore za Hrvatsku je propaganda Hrvatskog neprijatelja koji koristi Fasizam u svoje svrhe da imaju razloga osudjivati Hrvatsku i ZDS! da bi RS manipulirala sa Hrvatima.

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.