Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
izgubila prvi spor

Vinka Cetinski nije dokazala da je oklevetana

'09.07.2012., Zagreb - Vinka Cetinski u pratnji svog odvjetnika Ljubise Drageljevica dolazi na sud svjedociti protiv svog knjigovodje, na Opcinski kazneni sud u Zagrebu.  Photo: Goran Stanzl/PIXSELL'
'Goran Stanzl/PIXSELL'
21.06.2013.
u 11:05

Istraga protiv Vinke Cetinski i partnera, koje terete da su za milijune oštetili Danka Končara, i dalje traje

Vinka Cetinski, protiv koje traje istraga zbog sumnje da je kao direktorica tvrtke Kermas ulaganja malverzacijama oštetila vlasnika te tvrtke Danka Končara, nije uspjela na sudu dokazati da ju je pulski knjigovođa Kristijan Pilat oklevetao izjavom da je potkradala Končara. Pilat, koji je tvrdio javno, ali i tužiteljima da je Cetinski s Dragom Radolovićem od 2007. zaradila milijune pri sklapanju kupoprodajnih ugovora između Kermas ulaganja i Radolovićeve tvrtke Istra Bavaria, u Zagrebu je oslobođen optužbe. Sud je zaključio da nema dokaza za osudu Pilata jer je bio uvjeren u opravdanost onoga što je govorio i nije bio svjestan da to što govori nije istina.

"Ja sam sve to platio"

Usto su Pilatove tvrdnje na sudu potvrdili i Končar i poduzetnik Milan Carić. Kako istraga protiv Cetinski traje, istina će se tek utvrditi. Podsjetimo, istraga je pokrenuta prije dvije godine protiv nje, supruga joj Mirka, sina Mattea te odvjetnika Željka Hrvatina i supruge mu Romine, oca i sina Borisa i Marina Sorga. Još se istražuju sumnje u zlouporabe ovlasti kojima su Kermas ulaganja oštećena za milijune kuna i u pranje novca stečenog pri kupnji nekretnina. Potkraj 2012. istražni sudac naložio je da se putem međunarodne pravne pomoći provjere transakcije na bankovnim računima osumnjičenih u bankama u Austriji. Još traje i knjigovodstveno i financijsko vještačenje dokumentacije povezane s kupnjom nekretnina u Istri, a istražitelji sumnjaju da je Cetinski prevarila Končara za više desetaka milijuna kuna prikazujući mu uvećane cijene nekretnina. U procesu za klevetu Končar je bit partnerskog odnosa s V. Cetinski i Radolovićem sažeo lani u svjedočenju: "Tu je svatko svakoga varao i na kraju sam ja to sve platio."

S njom je ušao u partnerski odnos 2007. i tada su počeli s akvizicijom nekretnina u Istri s Radolovićevom tvrtkom Istra Bavaria.

Varali su me

– Prije kupnje vinarije Capo Cetinski mi je dostavila elaborat da ta vinarija sa zemljištem vrijedi 2,7 milijuna eura. Nakon kupnje došao sam u posjed kupoprodajnog ugovora u kojem se navodilo da vrijedi 980.000 eura! Ljudi su me zaustavljali i govorili: "Znate li što vam rade iza leđa?" Cetinski i Radolović imali su dogovor da od mene i Kermas ulaganja naplaćuju puno veći iznos za nekretnine, a razliku dijele pola-pola. Ne samo da je Cetinski meni lažno prikazivala cijene nekretnina, većima nego što su bile, nego je i Radolović njoj lažno prikazivao veće cijene – svjedočio je lani u prosincu Končar.

No Cetinski je u svom iskazu na sudu tvrdila da nije potkradala Končara, nije mu navodila uvećane cijene nekretnina u suradnji Radolovićem niti ga oštetila za višemilijunske iznose.

>>'Tu je svatko svakoga varao, a ja sam na kraju sve platio...'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije