Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ne u EU

Vijeće za Hrvatsku traži odgodu referenduma za ulazak u EU

Vijeće za Hrvatsku (1)
Foto: Robert Anić/PIXSELL
1/4
03.01.2012.
u 18:05

– Povijest će ovo pokazati kao jednu od najvećih prijevara u povijesti RH jer nikada nije provedena prava javna rasprava o koristima, ali i teretima koje nam donosi ulazak u EU – rekao je Marijan Bošnjak.

"Vijeće za Hrvatsku – ne u EU“ predstavilo je tri zahtjeva koja su upućena svim važnim institucijama, a tiču se kampanje za odbacivanje Ugovora o pridruživanju Hrvatske Europskoj uniji na referendumu koji se održava 22. siječnja. Vijeće traži poništenje odluke o raspisivanju referenduma, zastupljenost u raspravi o pridruživanju EU prije odluke o referendumu te ravnopravno sufinanciranje rasprave.

– Povijest će ovo pokazati kao jednu od najvećih prijevara u povijesti RH jer nikada nije provedena prava javna rasprava o koristima, ali i teretima koje nam donosi ulazak u EU – rekao je Marijan Bošnjak. U tom je vijeću udruženo 11 stranaka i 11 udruga te neki istaknuti pojedinci. Vijeće je najavilo veliki prosvjed 14. siječnja na Trgu bana Jelačića u 11 sati, ali i niz plakata i brošura koje trebaju javnost upoznati sa svim detaljima o EU.

Komentara 39

KT
Kralj Tvrtko
18:53 03.01.2012.

Ugovor sa EU je pakt sa đavolom! Pitajte one koji žive u Evropskoj uniji kako im je, pa onda idite na referendum. Budući da podrška za EU u Hrvatskoj ponovo pada, a ne mogu ponovo zvati Papu u pomoć, političari su požurili sa referendumom, prije nego što se narod otrijezni od praznika. Kad se probude u EU tamnici, ionako će već biti kasno.

MA
manoxxl
19:03 03.01.2012.

Kaj oni misle da nam se onda bolje vratiti u regiju sve više se pitam čiju igru oni igraju? Meni je bolje biti sluga u Europi nego \"ravnopravan u jugi, regiji\" ili kako se god zvala. Nadam se kako ljudi neće nasjesti na priče ovih manipulatora jer ovo nam je zadnja šansa ako ju propustimo slijedi nam isto ali u paketu za tri do pet god. samo sa zajedničkom valutom, vojskom, proračunom i ko zna čime sve ne.

SK
Skipper
18:13 03.01.2012.

Koji likovi...nije li gospon Sačić nedavno najavljivao sve i svašta pa se na protestu pojavio on sam :-)? Pernar je očito egzibicionist koji samo traži medijsku pažnju. Za ove ostale i onako nisam nikad čuo. I nije mi jasno čemumu toliko energije uložiti u nešto što je unaprijed osuđeno na propast? Proći će otprilike ko Bandić na izborima.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije