Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 56
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOPUNA KAZNENE PRIJAVE

Vidović Krišto glavnoj državnoj odvjetnici poslala Šeksovu fotografiju: 'Ovo je dokaz da je Glavašu montirao proces'

Zagreb: Karolina Vidović Krišto dopunila kaznene prijave protiv Šeksa i Bajića
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/9
21.12.2023.
u 13:21

"Primila sam od osoba iz hrvatskog državnog aparata fotografiju koja dodatno dokazuje da su Vladimir Šeks i Mladen Bajić ne samo kršili Ustav već da je Vladimir Šeks (kao predsjednik Hrvatskog sabora) i operativno organizirao i instruirao svjedoke u procesu Branimiru Glavašu", piše Krišto.

Saborska zastupnica Karolina Vidović Krišto priopćila je da je glavnoj državnoj odvjetnici Zlati Hrvoj-Šipek uputila dopunu kaznene prijave protiv Vladimira Šeksa i Mladena Bajića, koje je prijavila 3. studenog. Njezino priopćenje medijima prenosimo u cijelosti.

- Primila sam od osoba iz hrvatskog državnog aparata fotografiju koja dodatno dokazuje da su Vladimir Šeks i Mladen Bajić ne samo kršili Ustav već da je Vladimir Šeks (kao predsjednik Hrvatskog sabora) i operativno organizirao i instruirao svjedoke u procesu Branimiru Glavašu.

Zagreb: Karolina Vidović Krišto dopunila kaznene prijave protiv Šeksa i Bajića
1/9

Ovdje odmah na početku želim reći da je ovaj slučaj odgovor svim hrvatskim građanima zašto su im plaće niske, a cijene abnormalno visoke; zašto nemamo dovoljno vrtićkih mjesta, zašto nemamo adekvatne dječje doplatke, zašto nam je bakalar duplo skuplji nego u drugim europskim državama – a i odojke kupujemo po bolesno visokim cijenama.

Izvorište svih deformacija u Hrvatskoj jesu ovisno pravosuđe i korumpirani dužnosnici. Jer, ovaj slučaj svjedoči da je glavni državni odvjetnik puki izvršitelj društveno-političkih moćnika, a jasno je da u toj situaciji zakoni i pravda ne znače ništa. Država, u kojoj političar piše kaznene prijave, a državni odvjetnik ih provodi, nije uređena država, već je pravna močvara.

VEZANI ČLANCI:

U pravnoj močvari znanje marljivost ili poštenje nemaju nikakvu vrijednost, jer u pravnoj močvari vrijedi zakon jačega; a zakon jačega posljedično stvara društvenu nepravdu i nanosi štetu širokim slojevima građana – a stvara korist samo moćnicima.

Dakle, na fotografiji koja vam je dostavljena nalaze se Vladimir Šeks i Krunoslav Fehir, osoba koju je Mladen Bajić proglasio krunskim svjedokom u slučaju montiranog procesa protiv Glavaša. Ova fotografija svjedoči da su Šeks i Fehir konstantno lagali, tvrdeći da se međusobno ne poznaju, a ta fotografija ne svjedoči samo tomu da su se Šeks i Fehir poznavali – štoviše, oni su provodili slobodno vrijeme skupa.

Fotografija dokazuje da je predsjednik Hrvatskog sabora izravno utjecao i operativno usmjeravao proces protiv Branimira Glavaša – što jest protuzakonito, što jest utjecaj na pravosuđe, i, naravno, što jest teško kršenje Ustava i Ugovora o Europskoj uniji. Ova fotografija je krunski dokaz Šeksovog narušavanja ustavnog poretka, a kad se uzmu sljedeće činjenice, onda uopće nema dvojbe da su Šeks i Bajić počinili teška kaznena djela.

VEZANI ČLANCI:

Dakle,

- Ivan Jarnjak jest potvrdio da je Šeks pisao kaznenu prijavu protiv Glavaša.

- Josip Sesar, bivši tajnik Hrvatskoga Sabora, na sudu je pod prisegom rekao kako su Ivo Sanader, tadašnji premijer, i Mladen Bajić, tadašnji Glavni državni odvjetnik, došli Vladimiru Šeksu, i da mu je Bajić predao materijal za koji je bilo jasno da je riječ o kaznenom progonu Glavaša.

- Nadalje, poduzetnik Ante Gucić također je na sudu pod prisegom posvjedočio da je Vladimiru Šeksu kao predsjedniku Hrvatskoga sabora u kasnim noćnim satima dolazio Vladimir Faber (u to vrijeme načelnik osječke policije), dostavljajući mu informacije o progonu Glavaša.

- Isto tako je novinar Ivica Šola pred sudom i pod prisegom posvjedočio da mu je Luka Bebić opisao kako se tada na predsjedništvu HDZ-a raspravljalo o kaznenom progonu protiv Glavaša, a da je pred nekolicinom ljudi Šeks izjavio: 'Ja sam sve dogovorio s Bajićem.'

Temeljna europska vrijednost jest neovisnost pravosuđa. Na temelju opisanih činjenica konstatiram da je u Hrvatskoj više od 10 godina državni odvjetnik bio osoba koja je kršila Ustav i zakone, montirala kaznene procese i (ono što je jako bitno) sprječavala borbu protiv korupcije. Jer, upravo za vrijeme Mladena Bajića korupcija je razorila sve pravne i demokratske okvire u Hrvatskoj. Nasljednici Mladena Bajića, Dinko Cvitan i današnja Glavna državna odvjetnica Zlata Hrvoj-Šipek, jesu idejno-pravni klonovi navedenog Mladena Bajića.

VEZANI ČLANCI:

Dame i gospodo, svi hrvatski problemi i sva društvena nepravda imaju uzročnik u ovisnom i korumpiranom pravosuđu. Jer, tamo gdje se ne primjenjuje zakon, primjenjuje se zakon jačega. A zakon jačega je otrov za gospodarstvo, za demokraciju i za društvenu pravdu. Jer, ako je Mladen Bajić slijedio upute Vladimira Šeksa da montira proces Branimiru Glavašu (a to je s ovim dokazima nedvojbeno), onda je Bajić stavljao u ladicu lopovluke ili montirao nekome kazneni proces kako bi ga izbacio iz gospodarskog ili političkog života.

Očekujem od glavne državne odvjetnice da pod hitno utvrdi činjenice po ovoj prijavi, ali i najavljujem gđi. Hrvoj-Šipek da u ovom predmetu neću prestati djelovati – jer ovaj predmet jest prijelomni slučaj za vladavinu prava u Hrvatskoj.

Hrvatska javnost (ovom fotografijom i prethodno navedenim dokazima) svjedoči, da pravosudni dužnosnici zbog svog komfora, svoje korumpiranosti, ucjenjivosti ili drugih razloga, rade protivno zakonu i protiv hrvatskih građana. I upravo zato sve demokratski misleće osobe u Hrvatskoj moraju stati u obranu prava i pravednosti, hrvatskog Ustava i temeljnih europskih vrijednosti.

Svi mi, kojima je pravednost i jednakost na srcu, moramo zahtijevati da se ovaj slučaj do kraja rasvijetli i da na ovom slučaju pobijede vladavina prava i europske vrijednosti te da zaustavimo lopovluk i isušimo pravnu močvaru. Nema napretka u Hrvatskoj, niti ga može biti, s pravosuđem koje je ucijenjeno, korumpirano ili politički dirigirano. Zato se na navedenom slučaju moramo izboriti da svatko u Hrvatskoj bude jednak pred zakonom, ali i da svatko odgovara za svoja djela. Šeks i Bajić su kršili Ustav i hrvatske te europske zakone, i zbog toga moraju odgovarati te biti sankcionirani - napisala je Krišto.

VIDEO Pravoslavna crkva u Bjelovaru išarana ustaškim i nacističkim simbolima

Komentara 5

BA
Barba56
17:36 21.12.2023.

Jel , onaj tko istinu zbori on nije normalan , poslati nekoga u zatvor i optuziti za ratni zlocin to je normalno ?

PA
Pajdo
17:36 21.12.2023.

Nekad su kokoše kokodakale kad su snjele jaje a ova kokodače kad se usere.

KL
Klarica
14:11 21.12.2023.

Ova žena nije sva svoja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije