Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAVRŠIO NA ISPITIVANJU

Glavaš: 'Poričem da sam Sovi prijetio na bilo koji način. Što je čekao dva mjeseca?'

Osijek: Branimir Glavaš obratio se medijima zbog Šeksa koji ga tereti za prijetnju ubojstvom
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/13
18.12.2023.
u 12:50

Iznio je i salve uvreda na račun Vladimira Šeksa, a navodne prijetnje kategorički poriče.

Branimir Glavaš završio je jutros na ispitivanju u PU osječko-baranjskoj zbog prijetnji smrću Vladimiru Šeksu. Kako nakon ispitivanja neće smjeti ništa o tome iznositi. Glavaš je prije samog ulaska u PU sazvao konferenciju za novinare i iznio svoju stranu priče. Iznio je i salve uvreda na račun Vladimira Šeksa, a navodne prijetnje kategorički poriče. Šeksa je još jednom prozvao za montiranje kaznenog procesa koji se protiv njega vodi za ratne zločine u Osijeku 1991.

VEZANI ČLANCI

O detaljima i razlozima zbog kojih je protiv njega podnesena kaznena prijava, Glavaš pred kamerama nije govorio, no novinarima je podijelio pisanu izjavu koju će dati i policiji.

- Od svih navoda naznačenih u kaznenoj prijavi isitnite su jedino dvije stvari. Prva, da sam toga dana nakon održane rasprave na Županijskom sudu u Zagrebu 5. srpnja 2023. bio na terasi obližnjeg ugostiteljskog objekta na kojoj su se nalazili i Gordana Getoš Magdić i njezin odvjetnik Antun Babić za susjednim stolom. Drugo, da je Gordana Getoš Magdić na raspravi održanoj 11. srpnja 2023. za vrijeme svjedočenja umirovljenog policajca Nikole Rađenovića kojim ista nije bila zadovoljna, glumeći histeričan napad doista izrekla da sam u tom ugostiteljskom objektu rekao "budem li presuđen je ću jednu osobu likvidirati, pucat ću joj u glavu", a na što sam joj istog časa povišenim tonom izgovorio "Lažeš", a što je uneseno u zapisnik - napisao je Glavaš.

Kategorički poriče da je izgovorio navedene riječi za koje ga se tereti.

- Pogotovo poričem da sam Sovi prijetio na bilo koji način. Podnio je kaznenu prijavu u prvoj polovici rujna, što je čekao cijela dva mjeseca? Plasirao je to u jednom mediju pred sam kraj postupka u listopadu s namjerom da se ja "upecam na udicu" i rasplamsam medijsku polemiku, što mi nije palo na pamet – tumači Glavaš, koji je u nastavku Šeksa nazvao "lažljivcem i kukavicom", dodavši kako se to "najbolje vidi iz njegova postupanja prema saborskoj zastupnici Karolini Vidović Krišto".

Glavaš je rekao kako u životu 'nije upoznao tako zlu osobu kao što je Sova'. Rekao je kako on ne prijeti Šeksu već želi da on živi što dulje kako bi 'doživio svoje potpuno razotkrivanje'.

- Da hrvatska javnost i buduće generacije shvate tko je bio Vladimir Šeks zvani Kolega, Sova i Dejan - rekao je Glavaš.

Kazao je kako Šeksu želi da 'doživi stotu'. 

Komentara 3

Avatar zong
zong
11:19 18.12.2023.

Pa zar nije on zbrisao u BiH nakon što je osuđen za ratne zločine RH!? Ako je Hrvatskoj zašto nije u zatvoru.

DU
Deleted user
15:40 18.12.2023.

Ekipa straha i narcis ljudi Šeks glavaš Burić itd

Avatar Bruno
Bruno
12:31 18.12.2023.

Glavas je nekad garantirao sasvim drugo, kao najbolji prijatelj Josipa Perkovica u staroj drzavi Branimir je to znao.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije