Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Fiskalizacija

VIDEO Poreznici pronašli 61 poduzetnika koji ne izdaje račun

fiskalizacija
Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL
1/4
08.01.2013.
u 16:25

Porezna uprava objavila je da su inspektori danas do 13 sati obavili 1108 nadzora, a nepravilnosti su utvrdili na 61 mjestu

Porezna uprava objavila je da su inspektori danas do 13 sati obavili obavili 1108 nadzora, a nepravilnosti su utvrdili na 61 mjestu.

Na teren je izašlo 328 inspektora koji svoj rad nastavljaju i u popodnevnim satima. Porezna uprava objavila je rezultate nadzora po gradovima. Najviše inspektora, nadzora, ali i nepravilnosti pronađeno je u Zagrebu, gdje je na teren izašlo čak 80 inspektora koji su obavili 240 nadzora te pronašli 20 poduzetnika koji ne poštuju zakon.

U Rijeci su 32 inspektora do 13 sati obavila 155 nadzora i našla četiri kršitelja zakona. U Splitu je 12 inspektora obavilo 8 nadzora, a pronašli su samo jednog prekršitelja. U Osijeku je od jutra na terenu 20 inspektora koji su obavili 40 nadzora te pronašli dva poduzetnika koji krše zakon.

U Gospiću pronašli 8 prekršitelja zakona

Nakon Zagreba najviše prekršitelja pronađeno je u Gospiću gdje je 6 inspektora na 24 mjesta pronašlo 8 ljudi koji se ne pridržavaju fiskalizacije. U Dubrovniku je pronađeno 6 prekršitelja, u Slavonskom Brodu 5, u Čakovcu 4, u Sisku 3, a u ostalim gradovima manje od toga. Nijedan prekršitelj fiskalizacije nije pronađen u Varaždinu i Požegi. Iz Porezne uprave najavljuju da će akciju u kontinuitetu provoditi do petka.

– Zadovoljni smo rezultatima nadzora, većina se prilagodila Zakonu o fiskalizaciji – kazala je nakon objave rezultata nadzora direktorica Porezne uprave Nada Čavlović Smiljanec. Sedam dana od stupanja na snagu Zakona o fiskalizaciji u prometu gotovinom, Porezna uprava Ministarstva financija u utorak je krenula u najavljeni nadzor obveznika fiskalizacije, koji su prema kriterijima obveznici od 1. siječnja 2013. godine.

Cilj je nadzora utvrđivanje izdaju li fiskalne račune obveznici fiskalizacije koji posluju gotovinom. Ako ne izdaju, Porezna uprava će im temeljem zakonskih odredbi zabraniti rad te zapečatiti poslovni prostor sve dok se ne otklone nepravilnosti. U slučaju da se tijekom nadzora otklone nepravilnosti, obveznik fiskalizacije može nastaviti s poslovanjem.

>>Porezna 'demantira' Linića: Zatvaramo one koji ne daju račune

Komentara 50

JU
jutarnji
19:28 08.01.2013.

Nikog se ne može tjerati da postavlja cijene svojih usluga/proizvoda jer - to je tržište. Mi kao potrošači odlučujemo što ćemo kupovat. Ali da DRAKONSKI treba kazniti one koji su se oglušili na korektno izdavanje računa i rade od nas majmune - to svakako!

LI
liliZG
16:33 08.01.2013.

Mislim da je rok ipak bio prekratak, ...za ove koji kreću od 1.4. će to ipak biti lakše, a za ove od 1.6. još najlakše, jer će se i sve institucije uskladiti kako treba......

ME
mellifera196666
19:27 08.01.2013.

Kaj je dečki,frka?Konačno budete dali državi ono kaj ste naplačivali mušterijama i trpali u džep.Puna vam usta slabo plačenih radnika i nezaposlenih,a vi kao gladni,a vozni park,hiže,haj lajf.ma bježite više dosta ste jamili..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije