Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kako je to izgledalo

VIDEO Pogledajte predavanje J. Reisman koje je naljutilo studente

jackson14
Foto: Reuters
1/2
29.01.2013.
u 16:02

Američkoj znanstvenici nisu se sviđala pitanja studenata pa ju je dekan Zakošek zamolio da bude pristojnija

TV Student objavio je videosnimku dijela predavanja koje je Judith Reisman danas održala na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Američkoj znanstvenici poznatoj po kritici spolnog odgoja djece nisu se svidjela pitanja studenata pa ih je u jednom trenutku zamolila da joj postave barem jedno legitimno pitanje o istraživanju koje je predstavila, na što je reagirao i dekan fakulteta Nenad Zakošek poručivši joj da mora biti pristojna.

– Je li moguće dobiti takvo pitanje ili je preteško? – kazala je Reisman.

– Nećete vi govoriti što je legitimno, a što ne. Morate biti pristojni kao što su bili pristojni studenti. Moram vam reći da ste puni predrasuda jer ste mislili da su ova djeca rasla u komunizmu. Imate li ideju koliko su stara ova djeca? – upitao ju je Zakošek dodavši da su svi oni rođeni u Hrvatskoj pa je vjerojatnije da ih je indoktrinirala Katolička crkva.

Kako je sve to izgledalo, pogledajte u priloženoj snimci.

>> Judith Reisman: Zbog seksualnih sloboda rastu nasilje i kriminal

Komentara 88

Avatar madcap
madcap
17:46 29.01.2013.

A što očekuje pseudoznanstvenica na znanstvenoj instituciji? Pljesak i lovorike ili pitanja na koja takvi kao ona pojma nemaju odgovor zbog plitkoće svoga znanja?

AM
Axis Mundi
20:08 29.01.2013.

sramotno. velik nije onaj koji reagira jednakim načinom ili još gore od "protivnika", već koji dostojanstveno umije stišati i kontrolirati svoje impulse. to je sve što ću reći na ovu delikatnu temu.

DU
Deleted user
17:45 29.01.2013.

Super, dovodimo "sturčnjaka" da nam priča o odgoju iz zemlje gdje se ponekad u školu zaleti luđak sa sačmaricom i poubija nekoliko djece i nastavnika, iz zemlje gdje je legalno posjedovati automatsku pušku i iz zemlje gdje je preko 5% stanovništva u zatvoru. Valjda i oni koji su ju doveli teže k tome da Hrvatska jednom bude poput Amerike.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije