Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 150
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POTRAGA U ATLANTIKU

VIDEO Ovo je nestala podmornica Titan: Može primiti 5 osoba, a putovanje košta oko 250.000 dolara

reuters
19.06.2023.
u 20:51

Podmornica koja je nestala inače prevozi pilota te tri gosta, a radi se o osmodnevnom putovanju koje kreće iz St. John'sa u Newfoundlandu udaljenim 370 kilometara od mjesta olupine

I dalje traje potraga za komercijalnom podmornicom koja je nestala ovog ponedjeljka u Atlantiku dok je bila na turi prema dnu oceana gdje je potonuo Titanik. Zasad nije poznat točan broj ljudi koji je sudjelovao u ovoj ekspediciji, a iz tvrtke OceanGate koja organizira obilaske podmornicom poručili su kako rade na svim mogućnostima kako bi se članovi posade i putnici sigurno vratili. 

- Naš cijeli fokus je na članovima posade u podmornici i njihovim obiteljima. Duboko smo zahvalni na opsežnoj pomoći koju smo dobili od nekoliko vladinih agencija i tvrtki na dubokom moru u našim naporima da ponovno uspostavimo kontakt s podmornicom - objavili su iz tvrtke, prenosi BBC.

Inače, radi se o podmornici veličine kamiona koja prima pet osoba, a inače roni s četverodnevnom zalihom kisika. Tvrtka svoje eksluzivno putovanje na dno oceana gdje je potonuo Titanik naplaćuje oko 250.000 dolara, a osim ove ekspedicije, planirane su još dvije za lipanj 2024. 

Podmornica koja je nestala inače prevozi pilota te tri gosta, a radi se o osmodnevnom putovanju koje kreće iz St. John'sa u Newfoundlandu udaljenim 370 kilometara od mjesta olupine. Uključujući spuštanje te vraćanje na površinu, putovanje do olupine traje oko osam sati.

POVEZANI ČLANCI:

Inače, na web stranici OceanGatea stoji kako imaju tri podmornice, a samo je podmornica Titan sposobna roniti dovoljno duboko da bi došla do olupine Titanika. Također se navodi kako podmornica teži 10,432 kilograma te može doseći dubinu do 4.000 metara, a na raspolaganju ima 96 održavavanja na životu za peteročlanu posadu. Osim toga, u ekspediciju je bio uključen i brod Polarni princ koji se koristi za prijevoz podmornice do mjesta olupine. 

Komentara 2

Avatar Behemot
Behemot
21:08 19.06.2023.

To baš i nije podmornica nego ronilica. Razlika je u pogonu i dubini ronjenja.

CR
CroViper
00:21 20.06.2023.

Sigurno je konstruirana od (ne)možemo i pravljena od (ne)radničke fronte...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije