Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
na poziv oporbe

VIDEO Oko milijun ljudi na prosvjedu: 'Ovo je apsolutno najveći skup u povijesti Varšave'

Poland's Civic Platform party holds march in Warsaw
Foto: Maciek Jazwiecki/AGENCJA WYBORCZ
1/6
01.10.2023.
u 18:09

Gusto zbijeni, sudionici su marširali noseći transparente s natpisima "Dosta nam je i želimo promjene" i "Zajedno imamo snagu"

Oko milijun osoba okupilo se u nedjelju u Varšavi na prosvjedu liberalne oporbe protiv politika nacionalističke vladajuće stranke Pravo i pravda (PiS), procjena je gradskih vlasti. "Oko milijun ljudi", objavio je ured gradonačelnika, prosvjedovalo je protiv vladajućeg PiS-a na poziv oporbe u središtu poljskog glavnog grada, 15 dana uoči izbora.

Novinska agencija PAP, citirajući policijske informacije, prenijela je da se okupilo oko 100.000 ljudi. "Ovo je apsolutno najveći skup u povijesti Varšave", rekla je za agenciju France presse glasnogovornica ureda gradonačelnika Monika Beuth.

VIDEO Stotine tisuća okupilo se u Varšavi na oporbenom skupu uoči izbora

Gusto zbijeni, sudionici su marširali noseći transparente s natpisima "Dosta nam je i želimo promjene" i "Zajedno imamo snagu".

"Ništa ne može zaustaviti ovu silu", rekao je bivši premijer Donald Tusk. "Neka nitko u redovima vlasti gore nema iluzija. Ova promjena je neizbježna."

Dva tjedna prije parlamentarnih izbora u Poljskoj, najveći oporbeni savez u zemlji - Tuskova Građanska koalicija - pozvao je svoje pristaše da izađu na ulice glavnog grada Varšave na “Marš milijuna srca”. Proteste podržava i lijevi savez Lewica.

VEZANI ČLANCI:

Poljaci su pozvani na izbore 15. listopada. U svim dosadašnjim istraživanjima PiS, koji je na vlasti od 2015., vodi s jasnom prednošću.

Prema istraživanju Instituta Ibris od 27. rujna, predviđa se da će vladajuća stranka dobiti 35,1 posto glasova i može se nadati trećem mandatu.

Poland's Civic Platform party holds march in Warsaw
1/6
Ključne riječi

Komentara 3

SS
sokac sa drave
09:36 02.10.2023.

Slijedeci korak u ukrajini je da se moraju slati naoruzane postrojbe jer jedino tako se moze pomoci ukrajini.Slanje ostarijelog oruzja nije nikakva pomoc.Do sada to je prvi shvatio Orban i sada ga slijede Slovaci i Poljaci.

Avatar Striborski
Striborski
08:45 02.10.2023.

Poljski euromajdan? Dok se svaka zemlja članica EU ne podčini eurobirokratima iz Bruxellesa nema mira?

DU
Deleted user
20:44 01.10.2023.

ajmo Tusk, živjela tolerantna Poljska 🏳️‍🌈🇮🇩🇭🇷🇪🇺

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije