Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nekolicina uhićena

VIDEO Nasilni neredi u Parizu: Mladi iz protesta bacali pirotehnička sredstva na policijsku postaju

Foto: screenshot X
1/2
18.03.2024.
u 10:31

Devet osoba uhićeno je nakon što je u nedjelju kasno navečer napadnuta policijska postaja u pariškom predgrađu La Courneuve nakon sukoba mladih i policijskih snaga, rekao je šef pariške policije u ponedjeljak.

Deseci mladih ljudi napali su policijsku postaju u predgrađu Pariza pirotehničkim sredstvima i molotovljevim koktelima nakon što je prošlog tjedna poginuo 18-godišnjak tijekom policijske potjere, prema lokalnim izvješćima.

Policija kaže da je skuter pokušao prestići automobil ispred njih i da se frontalno sudario s policijskim automobilom koji je dolazio u susret, a koji je pozvan kao pojačanje. Policajci su rekli da su morali skrenuti kako bi izbjegli taksi i sudarili su se sa skuterom.

Ovaj slučaj podsjeća na smrt 17-godišnjaka tijekom policijske kontrole prometa u blizini Pariza prošlog lipnja. Tada su uslijedili prosvjedi protiv policijskog nasilja i ozbiljni neredi koji su noćima potresali Francusku i prouzročili milijunsku štetu.

"Bilo je devet uhićenja, što nije beznačajno", rekao je u ponedjeljak Laurent Nunez za televiziju TF1. "Policijska pojačanja brzo su uspostavila red i sigurnost", dodao je. Sigurnosna pitanja su od iznimne važnosti za francuske vlasti s obzirom na Olimpijske igre u Parizu koje počinju 26. srpnja.

Neke lokacije Olimpijskih igara u Parizu vandalizirane su tijekom nereda u ljeto 2023. koje je izazvalo ubojstvo tinejdžera sjevernoafričkog podrijetla. Mladića je ustrijelila policija.

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar neandertal007
neandertal007
21:03 18.03.2024.

Čini se da ovo nije bio tinejdžer sjevernoafričkog podrijetla , već bijelac pa su prosvjedi mali i slabi . Prošle godine , nakon ubistva 17 godišnjeg Arapina , od strane te iste policije , bilo je tjedan dana izvanrednog stanja i više od 400 uhapšenih .

SE
Serengeti
10:38 18.03.2024.

Kada se to desi u Ukrajini onda se to naziva mirni prosvjed 🤣😂

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije