Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nikad bliže

VIDEO NASA: Asteroid juri prema nama, ali Zemlja je sigurna

Asteroid
Foto: screenshot/CNN
1/2
05.02.2013.
u 09:18

Asteroid će moći vidjeti dalekozorima i teleskopima svi u istočnoj Europi, Aziji i Australiji, a iako nam stiže vrlo blizu, neće se moći vidjeti golim okom jer je riječ o asteroidu manjih dimenzija.

Brzinom od 28.000 kilometara na sat približava nam se asteroid koji su znanstvenici nazvali 2012 DA14, a djelovanjem gravitacijskog polja našeg planeta brzina prolaska asteroida još će se povećati. Iz NASA-e kažu kako nema opasnosti da asteroid udari u Zemlju, iako će nam prići vrlo blizu 15. veljače, javlja CNN.

– Vrlo dobro poznajemo orbitu ovog asteroida, rekao je NASA-in znanstvenik Don Yeomans, stručnjak za objekte koji se nalaze blizu Zemljine orbite.

– Točno znamo putanju asteroida i sigurni smo da neće udariti u Zemlju – naglasio je. Asteroid će moći vidjeti dalekozorima i teleskopima stanovnici istočne Europe, Azije i Australije, a iako nam stiže vrlo blizu, neće se moći vidjeti golim okom jer je riječ o asteroidu manjih dimenzija.

 

Komentara 7

OB
-obrisani-
11:12 05.02.2013.

evo novog posla za brus vilisa

DU
Deleted user
11:48 05.02.2013.

VIDEO CNN, kakva Nasa...

Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
09:55 05.02.2013.

Hm Tramvaj mi juri i zamalo da sam stigao na vrijeme na posao, ali posao je siguran. Toliko toga oko Zemlje juri svakodnevno, da je to uobičajeno. Ali i ovi u NASA-i moraju nekako opravdati visoke plaće nekakvim katastrofičnim izjavama,a, a ako sve drže pod kontrolom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije