Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 187
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pogledajte video

VIDEO Milanović: Kakvu biste vi ostavku? Tvrdo ili meko kuhanu...

zoran milanović (1)
Goran Kovačić/PIXSELL
31.08.2012.
u 12:53

Na pitanje je li Vlada, s obzirom na prognoze, ipak zakazala, Milanović je kazao da ne plače bez obzira na različite ocjene

I službeno potvrđenu vijest o padu BDP-a u ovogodišnjem drugom kvartalu za 2,1 posto u Rijeci je komentirao premijer Zoran Milanović, koji je ondje sudjelovao na izvanrednom sastanku Grupe socijalista (PES) unutar odbora regija EU-a na temu Progresivnog plana industrijske obnove. Na novinarski upit i o mogućoj ostavci nakon takvih negativnih vijesti, Milanović je uzvratio protupitanjem: − Koja vrsta ostavke postoji? Tvrdo kuhana, meko kuhana... I nastavio: − Ne komentiramo, mi radimo, naslijedili smo negativne trendove ne od bivše Vlade, nego od globalne situacije i čvrsto mislimo da će sljedeća godina biti bolja, da ćemo ostvariti bilo kakav rast. I sljedeći će kvartal zbog turizma biti bolji, međutim, stoji ono što sam govorio, Hrvatska je ostavljena kao zemlja slučajnost na način kojim se njome upravlja i to moramo promijeniti.

Ovisimo i o kiši

− Dakle ovisimo o kiši, ako kiše nema, dobar je za turizam, ali loše za poljoprivredu, drugim riječima ovisimo o stvarima na koje nemamo utjecaja, to je najgroznija situacija za svakog čovjeka i svaku obitelj, da ne gospodari i ne kontrolira vlastitu sudbinu − kazao je premijer. Još je jednom ponovio kako ova Vlada ne komentira već radi.

>>Milanović: Nećemo izaći iz tog stanja po Duhu Svetom

− Očekivali smo ove godine više, u situaciji kakva jest radimo, planiramo brodogradnju, dakle sve one stvari koje 20 ili barem 17 godina u Hrvatskoj, nažalost, nisu rađene i zbog toga ne tražimo simpatije ili milost, nego samo malo strpljenja. Nakon pola godine jasno je da čuda nisu moguća, ali bude li sljedeće godine pomaka, to nisu čuda, to će barem malo biti rezultat rada ove Vlade. Ne mislim se izvlačiti na stanje oko nas koje je grozno, u nekim zemljama je i gore, ali vjerujem da možemo više, da će ovaj grad i ova luka ne za 50, nego za 10 godina biti jedna od najvažnijih europskih luka. To su stvari na kojima radimo, da utvrdimo stabilne izvore energije, našu energiju koju nećemo morati uvoziti, da postanemo još bolje prometno povezani, da dođemo do sredstava iz EU fondova i počnemo ih koristiti, da imamo dvije statističke regije koje smo odredili, sjevernu i južnu, a koje neće biti na razini od 63 posto europskog prosjeka − što nije siromaštvo − nego recimo na 80 posto, pa će onda pitanje europskih fondova biti bespredmetno jer ćemo biti prebogati da ih koristimo − kazao je Milanović. Na pitanje je li Vlada, s obzirom na prognoze, ipak zakazala, Milanović je kazao da ne plače bez obzira na različite ocjene.

− Situacija je u Europi teška, u nekim zemljama teža nego u Hrvatskoj. To su okolnosti na koje se nikada nismo izvlačili, tražili izgovore. I u kampanji smo govorili da je gotovo s politikom izgovora, što je u Hrvatskoj postalo dijelom folklora. Rast od 0,8 posto očito se neće dogoditi, to je jasno već mjesecima, a ta se projekcija bazira i na hrvatski proračun. Što se tiče prognoza rasta, treba biti jako oprezan, to je nezahvalno, ali trend je takav da se od sljedeće godine očekuje malo bolja situacija u Europi i Hrvatskoj, ne zato što je okruženje prodisalo, nego zato što se u Hrvatskoj dobro radi − zaključio je Milanović.

>>U drugom kvartalu BDP pao 2,1 posto

Ključne riječi

Komentara 438

VE
velikazmija
13:06 31.08.2012.

jeli ovo premijer izjavio --za boga miloga koga ste izabrali --ko voli na oko --bože previše ih je ne stvaraj ih više --

DU
Deleted user
13:07 31.08.2012.

Zoki i njegova Vlada vec godinama njeguju rijecnik ulice, a vladanje Vladom se svodi na dosjetke za stolom u birtiji, sve sto smo do danas culi o nekim mjerama je ujutro jedno navecer drugo, jedam ministar ujutro jedno, drugi navecercer drugo, a novinari to podrzavaju, vecina!!

Avatar condor
condor
13:05 31.08.2012.

Situacija je krajnje ozbiljna a dvojac Milanović - Čaćić, za sjednice Vlade, smijulje se i uživaju kao da smo u zemlji izobilja i bogatstva. Sram ih bilo !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije