Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pogledajte napad

VIDEO Izraelski zrakoplovi ubili zapovjednika Hamasa u Gazi

Ahmed Said Khalial al-Jabari
Reuters/PIXSELL
14.11.2012.
u 16:43

U seriji napada ispaljen je niz projektila na 20 lokacija u Gazi. Ranjeno je još pet civila

Zapovjednika vojnog krila Hamasa Ahmeda Saida Khalial al-Jabarija (46) ubile su u srijedu u Gazi izraelske zračne snage, javlja BBC.

O ubojstvu vođe očitovao se i Hamas navodeći da je Al-Jabari s još jednim pripadnikom Hamasa izgubio život kada je njegov automobil pogodila raketa ispaljena s izraelskog zrakoplova.

Izraelci su potvrdili da su započeli akciju serije napada kojima je cilj smaknuti najistaknutije članove Hamasa, dok je izraelska obavještajna služba Shin Bet izjavila da je Al-Jabari ubijen zbog ''desetogodišnje terorističke aktivnosti''. Potvrđeno je da su projektili ispaljeni na 20 različitih lokacija u Gazi.

Ranjeno je još petero civila uključujući i dijete koje je s teškim opeklinama prebačeno u bolnicu.

Napade je osudio susjedni Egipat koji je zatražio hitno sazivanje Vijeća sigurnost UN-a i Arapske lige te ujedno zatražio povlačenje svog veleposlanika iz Izraela.

>>Projektili Hezbollaha već su spremni za napad na Izrael

Komentara 27

Avatar jabarabaagodinaslaba
jabarabaagodinaslaba
20:50 14.11.2012.

Tako se to radi.

GB
golub.branimir
20:58 14.11.2012.

Prije 2-3 godine na HTV-u prikazan dokumentarac (snimili Britanci) koji pojašnjava nastajenje novae država Izrael, doseljavanjem Židova iz cijele Europe na vrhuncu nacističkog pokreta u Njemačkoj u Palestinu. Prihvačeni su od domicilnog stanovništva, a Židovi im sad vraćaju dug. Drugim riječima, tko tebe kruhom ti njega kamenom. Pa gospodo, mogli smo izbječi Domovinski rat, dati Srbima pola Hrvatske, pa ih onda lijepo zamoliti da nam vrate naše. He he he....

Avatar josipa1
josipa1
20:29 14.11.2012.

i tko je na kraju kriv? Pa Zidovi naravno!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije