Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
otvorena prijetnja

Projektili Hezbollaha već su spremni za napad na Izrael

Hassan Nasrallah
Foto: AFP/PIXSELL
1/3
20.08.2012.
u 21:50

Glavni tajnik Hezbollaha Hassan Nasrallah Izraelcima je poručio da će, napadnu li Libanon, svoje mrtve brojiti na desetke tisuća

Nedavno je izraelski državni vrh zajedno s vojnom obavještajnom službom procijenio kako će, u slučaju da Izrael bombardira iranska nuklearna postrojenja, u ratu koji bi mogao izbiti s tom zemljom, u koji bi se uključio i libanonski Hezbollah i palestinski Hamas iz pojasa Gaze, poginuti između 300 i 500 Izraelaca. Uključe li se Hezbollah i Hamas u rat na strani Irana, to bi za regiju moglo imati nesagledive posljedice, pogotovo uzme li se u obzir izjava premijera Benjamina Netanyahua o tome da će Izrael sravniti sa zemljom Libanon i pojas Gaze. Na te poruke nije se dugo čekao odgovor.

“Jači smo nego prije”

Naime, glavni tajnik Hezbollaha šeik Hassan Nasrallah u svom govoru, koji je održao u povodu Dana Jeruzalema, koji se održava svaki zadnji petak u mjesecu ramazanu, a na koji je pozvao i vođu Iranske revolucije imama Hamneija, kazao je kako u slučaju rata s Izraelom Izraelcima može poručiti da će ovaj put svoje mrtve brojiti na desetke tisuća.

– Naša militantna organizacija kudikamo je jača nego što je to bila 2006. godine kada smo porazili Izrael, i to prvi put od osnutka njihove države. Već smo odredili nekoliko važnih strateških ciljeva koji će biti meta našim dalekometnim projektilima koji su već sada spremni za ispaljivanje – kazao je Nasrallah.

– Za prvog bilo topničkog bilo zračnog napad na Libanon, ti projektili bit će lansirani. Izraelci jako dobro znaju da moje riječi nisu nikakva propaganda u okviru psihološkog rata te da ono što kažem uvijek provedem u djelo – istaknuo je i upozorio da će moguća agresija Izraela na susjedni Libanon zasigurno destabilizirati cijelu regiju. Izraelski mediji ozbiljno su shvatili Nasrallahove prijetnje i vjeruju kako je meta Hezbollahovih projektila uz vojne i strateške ciljeve i industrijska zona u gradu Haifi. Dogodi li se napad na to područje, to bi zasigurno izazvalo prirodnu katastrofu i odnijelo mnogo života.

Proturaketni sustavi

Naime, poznato je da je Haifa centar kemijske industrije, u gradu su brojne tvornice s otrovnim kemikalijama. U međuvremenu, u strahu od mogućih raketnih napada na Izrael iz Egipta, izraelska je vojska uz granicu s Egiptom rasporedila proturaketne sustave što je izazvalo dodatni nemir. Analitičari strahuju da bi napad na Iran mogao izazvati regionalni rat koji bi imao velike posljedice, a u kojem bi, osim Irana i Izraela, mogli sudjelovati i Libanon, Sirija te Egipat.

Komentara 113

RE
@rea
22:15 20.08.2012.

A i Assadu gori po nogama. Nakon Assada, u regiji im ostaje jedino Hezbollah. Izraelci, pamet u glavu !

OB
-obrisani-
08:40 21.08.2012.

. ..Tudjman nije srpski zidov i skrece s teme...ne mangupiraj se..!!

OB
-obrisani-
23:57 20.08.2012.

Napad je najbolja obrana Možda se vodi onom starom .....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije