Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nasilje na kosovu

VIDEO Albanci bagerom srušili partizanski spomenik

dijeta
Foto: arhiva vl
1/2
22.01.2013.
u 15:57

Kosovska policija suspendirala je petero policajaca jer nisu spriječili rušenje spomenika

U Kosovskoj Vitini, gradu u kojem žive i Srbi i Albanci, jučer je bagerom srušen spomenik partizanima poginulim u Drugom svjetskom ratu, piše Blic. Spomenik je skupina od stotinjak Albanaca, predvođenih predsjednikom organizacije veterana bivše Oslobodilačke vojske Kosova, isprva pokušala srušiti guranjem. Nakon što to nije uspjelo, spomenik je srušen bagerom, a rušenje je popraćeno uzvicima i aplauzima.

Rušenje su promatrali pripadnici kosovske policije koja je nakon incidenta suspendirala petero policajaca jer nisu spriječili rušenje.

Blic također piše da je u Prištini tijekom današnjeg dana porušeno nekoliko nadgrobnih spomenika starih više od stotinu godina. U selu Babljak pored Uroševca provaljeno je u crkvu i tri kuće čiji su vlasnici Srbi, a u Belom Polju kod Peći noćas je zapaljena kuća jednog Srbina koji se u tom trenutku nije nalazio u njoj. Skrnavljenje nadgrobnih spomenika osudili su KFOR, OEBS, američko veleposlanstvo u Prištini i kosovska predsjednica Atifete Jahjaga.

>> Srbi i Albanci nisu se dogovorili oko spomenika u Preševu

Komentara 20

Avatar El Indio
El Indio
08:16 23.01.2013.

Sta se tice partizana zahvaljujuci partizanima i titu Kosovo je ostalo pod Srbijom (Yugoslavijom) kad su se posle 2WW crtale nove granice po Europi Kosovari su htjeli bit izvan Yugoslavije Neka su ga srusili

FA
fafonja
13:40 23.01.2013.

Sigurno je sigurno. Spomenik neće uzvratiti udarac.

AA
aabbcc
19:52 22.01.2013.

. Sada su i oni zreli da imaju drzavu i srecno zive u demokraciji.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije