Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
republika srpska

Veterani na Palama potpisuju peticiju protiv Haaga i suda BiH

ICTY, haaški sud portal (1)
Zeljko Lukunic/PIXSELL
05.03.2013.
u 18:56

Potpise prikupljaju ''poglavito zbog rada Haaškog tribunala koji procesuira uglavnom samo Srbe, a neznatan broj Bošnjaka i Hrvata".

Iako je Haaški tribunal najavio skoro zatvaranje, to nije spriječilo veterane s Pala da organiziraju potpisivanje peticije protiv Haaga. Kako javlja agencija Tanjug, boračka organizacija općine Pale i drugih općina u Republici Srpskoj danas su počele prikupljanje potpisa građana protiv rada Haaškog tribunala, ali i Suda BiH "poglavito zbog rada Haaškog tribunala koji procesuira uglavnom samo Srbe, a neznatan broj Bošnjaka i Hrvata".

Ministar rada i boračko-invalidske zaštite RS-a Petar Đokić potpisao je također peticiju i izjavio da bi ona mogla "svjedočiti kao glas naroda protiv nasilnog prekrajanja povijesti i kao temelj za reviziju rada i presuda sudova za ratne zločine". Srpski veterani kažu da je cilj "peticije protiv rada Haaškog suda i Suda BiH zaustavljanje haaškog preglasavanja i selektivnog pristupa pravdi u procesuiranju ratnih zločina".

– Zbog postojanja različitih i tendencioznih kvalifikacija ratnog sukoba u BiH, zajednički je ocijenjeno da bi se Narodna skupština Srpske, u što skorijem roku, trebala izjasniti o karakteru sukoba na ovim prostorima – priopćilo je Ministarstvo rada i boračko-invalidske zaštite RS. 

>> Haag oslobodio Momčila Perišića Matić: Moramo poštovati odluku 

>> Haaški sud zatvara vrata nakon presude Ratku Mladiću

Komentara 5

TO
tombston
19:02 05.03.2013.

veterinari potpisuju peticiju bre potpisat ce je isvaki odbegli srbin koji je kidnuo u azil i odbio braniti nase sveto kosovo i gazimestan-oni bre jos vicu: nedamo kosovo i to ravno iz azila u koji su pobegli i odbili braniti srbiju.

OB
-obrisani-
20:12 05.03.2013.

šumska.................

KO
kopp29
23:35 05.03.2013.

pa tko to nasilno prekraja historiju bre i granice...srbocetnici ..zna se...koja je to zaludjena nacija..samo su oni u pravu u cijeloj evropi..stvarno su zrtve..velikosrbske hegemonije koja ih je kostala i teritorije i glava...a kostat ce ih jos vise..neka se ne brinu. Pa ima li i jedan srbin da kaze ..ne nismo u pravu***naravno da nema...majmunsk

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije