Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Brammertz blicu

Haaški sud zatvara vrata nakon presude Ratku Mladiću

\'20.10.2010., Markov trg, Zagreb - Predsjednica Vlade RH susrela se u Banskim dvorima s glavnim tuziteljem Medjunarodnog suda za ratne zlocine na prostoru bivse Jugoslavije Sergeom Brammertzom.  Phot
Boris Ščitar/Pixsell
10.02.2013.
u 11:48

U intervjuu beogradskom Blicu, Brammertz je rekao da su sada aktivne još samo tri optužnice, protiv Mladića, Karadžića i Gorana Hadžića i kada ti slučajevi budu završeni, bit će gotov i posao Tužiteljstva.

Glavni tužitelj Haaškog tribunala Serge Brammertz najavio je da će Tužiteljstvo presudom Ratku Mladiću, koja se očekuje do kraja 2015. završiti s radom. Presuda Šešelju očekuje se uskoro, a Karadžiću do kraja 2014.

U intervjuu beogradskom Blicu, Brammertz je rekao da su sada aktivne još samo tri optužnice, protiv Mladića, Karadžića i Gorana Hadžića i kada ti slučajevi budu završeni, bit će gotov posao Tužiteljstva.

Pojasnio je da će u slučajevima nepravomoćnih predmeta do kraja rada Tužiteljstva taj posao nastaviti privremeno tijelo Međunarodnog kaznenog suda, o čemu je odlučilo Vijeće sigurnosti u prosincu 2010. i jedan njegov ogranak će biti smješten u Haagu.

- Devet slučajeva je prebačeno sudovima u bivšoj Jugoslaviji. Od toga, šest koji se odnose na deset optuženih u BiH, dva u Hrvatsku i jedan u Srbiju. U tim slučajevima Tribunal je podigao optužnice. Prebacivanje u Srbiju odloženo je zbog bolesti optuženog, ali očekujemo suđenje - rekao je Brammertz.

Komentara 2

OB
-obrisani-
13:08 10.02.2013.

Sudi će se uskoro Haškim sudijama . Nisu sudili po pravdi nego po sili jačeg. Nije svačija gorela do zore.

TR
tramontana
17:58 10.02.2013.

I vrijeme je da završe, na kraju se može samo ustvrditi, -dobro zamišljeno, a loše urađeno! Kada pomislim na Carlu del Ponte, dođe mi zlo!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije