Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ona ne bi u zatvor

Velika prijevara: Gu Kailai platila dvojnici da služi doživotnu kaznu?

Gu Kailai (1)
AFP PHOTO / CCTV/Pixsell
22.08.2012.
u 10:08

Jedan je bogati Kinez prije par godina u prometnoj nesreći vozeći bez dozvole usmrtio motociklista. Zatvorsku kaznu za 6000 eura umjesto njega je "odradio" dvojnik.

Kineskinja Gu Kailai (53), supruga bivšeg visokopozicioniranog dužnosnika kineske komunističke partije Boa Xilaija, koja je osuđena na doživotni zatvor zbog ubojstva britanskog poslovnog čovjeka, na odsluženje kazne poslat će svoju dvojnicu?!

Tako naime špekuliraju britanski mediji. Najdalje je otišao Daily Mail koji navodi mišljenje stručnjaka za analizu fotografija koji su posebnim programom usporedili fotografije Gu iz sudnice i one od prije pet godina i ustvrdili kako nije riječ o istoj osobi.

Nagađaju i kako se Gu Kailai dogovorila s vrhom partije da će kaznu služiti u kućnom pritvoru dok će umjesto nje, za određenu sumu novaca, robijati njezina dvojnica.

U Kini ovakva praksa nije nepoznata. Jedan je bogati Kinez prije par godina u prometnoj nesreći vozeći bez dozvole usmrtio motociklista. Zatvorsku kaznu za 6000 eura umjesto njega je "odradio" dvojnik.

Komentara 11

AR
Arci
10:54 22.08.2012.

Ma sigurno dvojnica. I Samnader ga ima te se njemu sudi on na Tahitiju se smije sirotinji u Hrvatskoj......

LO
lojtra1
11:33 22.08.2012.

U "komunizmu s kapitalističkim licem" nije važno da li je mačka crna ili bijela ako lovi miševe.

TH
thekurcula
12:52 22.08.2012.

Lako je njima da podmeću dvojnike kad su svi isti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije