Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
odakle su bombaši

Veleposlanik Češke predsjedniku Obami: Znate, Češka nije Čečenija

Petr Gandalovič
Foto: screenshot/Youtube
1/3
20.04.2013.
u 12:19

- Češka Republika i Čečenija dvije su različite države. Prva se nalazi u centralnoj Europi, a Čečenija je dio Ruske Federacije, navodi se.

- Duboko sam potresen i šokiran napadom tijekom maratona u Bostonu. To nam je svima podsjetnik da svatko od nas može postati žrtvom "besmislenog nasilja i zločina" u bilo kojem trenutku, napisao je u pismu koje je poslao američkom predsjedniku Baracku Obami češki amabasador u Washingtonu Petr Gandalovič.

Izrazio je zabrinutost zbog toga što su uslijed potrage za počiniteljima napada na sudionike i gledatelje tradicionalnog bostonskog maratona, na društevnim mrežama počele kružiti informacije kako se radi o "češkim napadačima". Češki ambasador osjetio je potrebu pojasniti da se radi o dvije različite zemlje.

- Češka Republika i Čečenija dvije su različite države. Prva se nalazi u centralnoj Europi, a Čečenija je dio Ruske Federacije, navodi se.

Podsjetio je da je češki predsjednik Miloš Zeman Obami poslao poruku u kojem navodi da je njegova zemlja pouzdan partner SAD-a u borbi protiv terorizma.

- Čvrsto stojimo rame uz rame s našim saveznicima po ovom pitanju i u to nema sumnje, zaključio je u poruci Gandalovič.

>>Čečeni nemaju razloga napadati SAD. Braća su djelovala sama

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije