Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 192
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
buknulo 6 požara

Vatrogasci putem medija traže pomoć - u Šibeniku vatra kod kuća

požar (1)
Duško Marušić/Pixsell
26.08.2012.
u 08:15

Još uvijek gori kod Kosinja nedaleko Parka prirode Sjeverni Velebit, gori i kod Otočca...

Izbio je i novi požar. Molimo Vas da pozovete putem medija da se svi vatrogasci Zadarske županije jave u svoje postrojbe zbog šest velikih požara. Ovo je sadržaj poruke zadarskog operativnog vatrogasnog centra nakon što je u svega 20-ak minuta buknulo čak šest požara.

Požar je prijetio kućama u Privlaci i Selinama, a gori i u Starigradu, Jasenicama, Obrovcu, Nadinu i u Zemuniku.

O dramatičnom stanju razgovarali smo kratko s zapovjednikom zadarskog JVP-a Željkom Šošom.

- Zvali smo u pomoć i kanadere nakon što je od 14.15 do 14.35 počelo gorjeti na šest mjesta. Negdje je požar zapalio grom, no ne svugdje. Zbog olujnog vjetra požari se i dalje šire - rekao nam je Željko Šoša.

Veliki požar izbio je je i kod šibenskih Bilica.

- Gori doslovno između kuća - rekao nam je Darko Dukić, zapovjednik šibenskih vatrogasaca.

Požar otvorenog prostora kod mjesta Kosinj koji je dojavljen 22. kolovoza i dalje se gasi, kažu u DUZS-u.

U subotu su u gašenju požara na rubu Parka prirode Sjeverni Velebit vatru sudjelovali su JVP-i Gospić, DVD-i Otočac, Pazarište, Vrhovine, Sinac, Karlobag, Brinje, DIP-ovi Split, Šibenik i Zadar, djelatnici Šumarije i parka prirode Velebit s ukupno 84 vatrogasaca i 23 vatrogasna vozila, te dva protupožarna zračna traktora i helikopter za prijevoz opreme i spremnika za vodu. Tijekom noći organizirano je dežurstvo.

Tijekom jutra na požarište je stigao i jedan zračni traktor. 

Planulo je danas i na otoku Braču.  Vatrogasno operativno središte Divulje DUZS-a zaprimio je zahtjev za pomoć u gašenju požara otvorenog prostora na području Pučišća – Povlja koji je lokaliziran. Opožareno je oko 3 ha makije.  Požar su gasile lokalne vatrogasne snage i Sezonska privremena vatrogasna postrojba Brač.

Gori i borova šuma na potezu Milna – Lučica, no požar je pod kontrolom, a gase ga  lokalne vatrogasne snage i Sezonska privremena vatrogasna postrojba Brač.

Aktivan je požar  na području Svilaje (Ružić – Donji Baljci – Vrlika). Opožarena je trava, makija i nisko raslinje. Požar se gasi iz zraka. 

Požar otvorenog prostora na području mjesta Švica u blizini Otočca i dalje se gasi. U gašenju sudjeluju lokalne vatrogasne snage. Pomoć u gašenju pružit će im zračni traktor  koji gasi i požar na području Kosinja. Opožareno je oko 40 ha trave, mješovite šume i niskog raslinja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije