Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
INTERVJU
Povratak na članak

Varga: Prijete mi jer sam krenuo u reviziju javne nabave

Dobio sam indirektne prijetnje da se okanim javne nabave. Ipak sam ustrajao i nastavio, a onda je krenula hajka i naručeni oglasi protiv mene

Komentari 36

Avatar upitnik.pita
upitnik.pita
15:29 14.09.2014.

...za zdravstveni sustav (MIZ, HZZO, ustanove...)... napokon prikazati odovojeno... koliko se sredstava troši za plaće i koliko za liječenje... a koliko za sponzorstva, pokroviteljstva, mobitele, automobile, informatičku opremu (koja se obnavlja puno češće nego što je potrebno - na leasing da bi se izbjegle javne nabave...), održavanje informatičkog sustava, kongrese, seminare, edukacije, školovanja, putovanja, publiciranje potrebnih i nepotrebnih brošura i dr...

VL
CE
cenzura
15:30 14.09.2014.

A gdje nestade drug Rajko???? Ovakav sustav javne nabave u zdravstvu njegovo je maslo.

VL
GO
golub
15:25 14.09.2014.

I meni su prijetili pa sam se obratio Bajiću, ali nažalost to je adresa sa koje se prijeti.

VL
NI
nicolatesla
15:41 14.09.2014.

Jadan covjek, takao je u mafijaski osinjak onih sto unistavaju ovu drzavu, kupuju i uvoze materijale od stranih kompanija na kvintale i tone, sto nam treba i ne treba i zato dobivaju debelu lovu. Drzava je sasvim unistena, uvoze na tone hrane, raznorazne masinerije, strojarije, svako malo mijenjaju drzavne limuzine, Hrvatska je citava pod mafijaskom kontrolom, i kada se nadje netko da krene da cisti to smece i stavlja drzavu u red, prijeti mu se na sve moguce nacine, bilo to politicari ili novinari. Novinari jos gore prodju. Stravicno.

VL
KA
Karizma
15:12 14.09.2014.

Nema od toga nista.Kad bi se islo u dubinsku reviziju i usporedbe cijena na trzistu od onih koje su placene veliki broj doktora bi bio u zatvoru.Vojsku i zdravstvo nitko ne dira a tamo je totalni mrak

VL
MI
miso
16:31 14.09.2014.

Čestitam ministru na jasnim, i po meni ispravnim, stavovima. Imam dva pitanja za ministra prim. Sinišu Vargu, dr. med: 1) Što će napraviti da Sanitarna inspekcija koja je 8.12.2003 (prije 11 godina) tvrtki privremeno oduzela oko 30 milijuna kuna robe,e, konačno tu robu vrati? Usput su se promijenili zakoni za tu robu i tvrtka je pretrpjela ogromne štete. 2) Kako će postupati s psihijatrima koji, ne pitajući pacijente kako se osjećaju, daju im Haldol depo, koji je suicidalno kontraindiciran, i od kojeg su se neki ubili, a neki pokušavali samoubojstvo? Hvala!

VL
DU
Deleted user
16:20 14.09.2014.

FIMI medija ima konkurenciju,javna nabava , javni natječaji i fiktivne firme koje osvajaju poslove,poslije izbora Sander će imati puno cimera.

VL
NV
novo vriijeme
17:35 14.09.2014.

Zdravstvom dvadesetak godina vlada korupcionaška hobotnica bolničkih liječnika čiji su eksponenti i političari pri vrhu politike kako desne tako i lijeve. Oni rade zajedno. Ova politika erodira temelje financija zdravstva, onemogućava uvođenje i kontrolu kvalitete u zdravstvo, a kompanije kojeje posulju u zdravstvu imaju interese, od testiranja lijekova do prodaje lijekova i opreme, ali i logistike i hrane. Sjetimo se prof. Marušića koji je umalo zatvoren u ludnicu kada je pokušao po uzoru na USA objaviti registar lijekova koji se testiraju u hrvatskim bolnicama. Moćne korporacije koje posluju u hrvatskoj mogu svojim sponzorstvima srediti sve, od objave znanstvenog članka u međunarodonom časopisu, do predsjedavanja ili nagrade na nekom kongresu, pozvanog predavanja pa i stipendija na prestižnim klinikama i zapravo po nalogu tih istih hrvatskih političara se vrši selekcija stručnjaka. Niti jedna zemlja u razvijenom svijetu nema ovakav mrak u zdravstvu kao Hrvatska.

VL
US
U sridu
15:41 14.09.2014.

Ako je sve navedeno istina onda je to pogled u buducnost koji daje nadu.

VL
Avatar upitnik.pita
upitnik.pita
15:30 14.09.2014.

....kažu da je dao otkaz pravniku koji je dao izdvojeno mišljenje na nezakonitu javnu nabavu koju je provodio... zato napraviti reviziju njegovih javnih nabva... bagatelnih također...

VL
DU
Deleted user
16:53 14.09.2014.

Mafija je to.

VL
KA
Kakma
16:41 14.09.2014.

Boze sacuvaj,a kako to tek izgleda po 425 opcina,mogu si zamisliti.

VL
KO
Komacero
19:41 14.09.2014.

Ko ti prijeti ime i prezime,zbog cega ti prijete ,sta rade tajne sluzbe policija javni tuzitelj.Ako opcina neodgovara na tvoje upite koji u interesu vecine sljedi tuzba i discipliski postupak ,pa smjena i robija,tako barem to funkcionira u demokracijama i samostalnim drzavama.Ako ti prijeti UDBA iz Beograda onda smo jos uvjek republika u sastavu velike Srbije a pretnje dolaze sa Pantovcaka i iz partije

VL
RJ
RjaNma
18:13 14.09.2014.

Prvo treba napraviti poštenu reviziju ( a tko ?? ) u HZZO-u pa onda tek bolnice , mislim da za to nije mjerodavan gospodin Varga, jer je i sam previše " mastan " .

VL
NV
novo vriijeme
21:41 14.09.2014.

Taj Rajko Ostojić važna osoba državnim službama i politici kada je tako zaštićen i nedodirljiv. Varga je u pravu čim se Ostojića dotakne počnu ozbiljne i organizirane prijetnje na čiju prijavu su sve službe gluhe uključivši i predsjednika a nekeke se prijetnje i ostvare.

VL
L0
luena 01
16:50 14.09.2014.

Koliko ste samo Vargu hvalili sad ni on ne valja... Imate pravo, kod nas nista ne valja sve se radi na ubrzanom unistavanju u svim resursima...Zasto bi zdravstvo bilo izostavljeno...

VL
ST
stefj
17:39 14.09.2014.

Je, pa morali su Ranko i Slavko vratiti uslugu onima koji su ih doveli na vlast. Zato i imamo nekih stvari po stanovniku više nego Njemčka te zato i jesu rasturili samo jednu farmaceutsku tvrku koja je plaćala doktorima kongrese... No to je tako, a onaj koji po tome krene kopati, može samo nastradati ili se nadati da će i njega kupiti.

VL
BA
borna.armanini
20:33 14.09.2014.

Dobra je revizija ! Netko nešto radi ! Keep the good work !

VL
MX
MXLCLGTG
19:10 14.09.2014.

Nedavno je jedan ministar bio osudjen zbog narudjbe neke studije u danasnjoj vladi ministri i ne rade nista drugo sve sto im treba naruce studije,u ovakvoj situaciji ako su te studije potrebne onda nije potrebna ovakva Vlada ocito je da je potrebna Vlada od struke ne od politike.

VL
NV
novo vriijeme
22:29 14.09.2014.

Ovu je reviziju tražila Europska Komisija od Hrvatske temeljem brojnih pritužbi i kršenja pravila tržišnog natjhecanja sa osnovanom sumnjom na korupciju. Normalno da se zbog ovog prijete oni koji tako rade dakle Rajko Ostojić, ali Vargasjedi kraj ministra policije u Vladi pa neka prijavi. Ovog puta neće moći zbog vanjskih igrača ona narodna i naša himna vuk sit a ovce na broju.

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.