Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
obitelj obavijestila policiju
Povratak na članak

Vandali oskvrnuli grob Borisa Šprema na Mirogoju

Hvala tom velikom katoliku koji je mojoj mami i meni ovo poklonio za Uskrs, napisao je Damjan Šprem, sin bivšeg predsjednika Hrvatskog sabora na društvenoj mreži.

Komentari 80

L0
luena 01
08:54 19.04.2014.

Sramotno i zalosno je sto je netko oskvrnio zadnje pocivaliste gosp.B.S. ali isto tako je sramno optuzivat katolika kao sto to cini sin Damjan Sprem... misliti ne znaci znati.. a sto ako je bio neko drugi a ne katolik.. ?

VL
CR
crocro
08:56 19.04.2014.

Bez obzira što ne podržavam političku opciju kojoj je pripadao pokojnik, svatko tko oskrvne tuđi dom vječnog mira, svakako je vandal i zaslužuje najoštrije sankcije. To se odnosi na svakog vandala koji bi oskrvnuo grob čovjeka bilo koje vjere, boje kože ili člana bilo koje političke stranke. U tome bi trebali svi biti složni i zaštititi vječne domove svih naših pokojnika. Jedino što bih dodatno istaknuo je da su članovi pokojnikove obitelji trebali na bilo koji način fiksirati tragove vandala, te na taj način dodatno predočiti policiji trag koji bi mogao pomoći u pronalaženju počinitelja, a ne obrisati, stanje groba dovesti u prijašnje stanje, pa potom pozvati policiju. Zapravo nije jasno da li su nakon zapažanja pozvali policiju, jer bi u tom slučaju bila i fotografija mjesta događaja.

VL
DU
Deleted user
10:27 19.04.2014.

Vandalizam i divljaštvo najprimitivnije razine! Drugačije se takva radnja niti može a niti smije nazvati. Koliko sam zaprepašćen ovim zvjerskim djelom jednako toliko sam zaprepašćen i činjenicom da Šprem jr. odmah pronalazi krivca u katolicima. Meni je još uvijek u pamćenju akcija "labrador", izvedena 19. kolovoza 1991. godine od udbaških struktura kako bi se optužili upravo hrvati katolici. Zato, gospodine Šprem jr., prićejkamo istragu - pa onda optužujmo!

VL
BJ
Ben Juda Talmudan
09:08 19.04.2014.

Nema to veze sa katolicima,nego sa jednom primitivnom budalom.Pravi vjernik nikad ne bi napravio takvo svetogđe sa oskrnavljanjem groba.

VL
ŽU
žuna
09:39 19.04.2014.

Čin neke budale osuđujem, kao što i mogu napisati da gos. Boris i nije baš odgojio u duhu tolerancije sineka kad nam šalje tako divne poruke! Potomak je 100% član Prve proleterske SDP-a kad šalje poruke ljubavi i tolerancije prema nama drugima!!!!

VL
Avatar Perkovic Paraga
Perkovic Paraga
10:51 19.04.2014.

Politicari imaju mnogo neprijatelja , pogotovo sekta na vlasti . Ovo oskvrnjenje se barem moglo obrisati , a odmah optuživati katolike je isto kao optužiti socijaliste za desetke porusenih križeva godisnje po hrvatskim grobljima . Mali Sprem je odgojen sa predrasudama to se vidi iz satelita ..

VL
NE
Nepokolebljiv
12:09 19.04.2014.

ZAHTJEVAM JAVNU ISPRIKU OD OBITELJI SPROM! Zahtjevam javnu ispriku HITNO prije Uskrsa! Ja sam katolik i s oskvrnjenjem groba nemam nista! Niti znamo da je grob oskvrnio katolik pa ako i je katolik to nije ucinio u ime katolika negoo iz osobne nekulture! Katolici ne odobravaju oskvrnjivanje nicijih grobova! Medutim ovaj KRKAN Sprom za oskvrnjivanje ekspresno optuzuje katolike!

VL
AK
akil
11:35 19.04.2014.

Bez razloga se ne događa ništa,a mrtve treba ostaviti na miru.Treba u žive s kojima se ne slažeš bacati cipelu u glavu i stim se slažem.Ipak sinu pokojnog koji trpa krivnje nekom katoliku,je i ovo poruka da ukidanje počasti žrtvama Bleiburga koji je podržavao pokojnik nije u redu i toliko da se zna dragi sinek!

VL
CR
crnogorica
08:50 19.04.2014.

Njegovo velićanstveno životno djelo ukinuće proslave žrtava na Blajburgu.

VL
CV
crna vrana
13:39 19.04.2014.

Tko je veči primitivac , onaj koji je oskrnavio Špremov grob ili njegov sin koji za to proziva "katolika" i time stigmatizira sve katolike. Sramotno ! Da je šutio ostao bi filozof ! Boris Šprem se na kraju svog zemaljskog hoda vratio svoj katoličkoj vjeri u kojoj ga je njegova dobra majka odgajala u djetinjstvu, pomirio se sa svojim Spasiteljem i s braćom ljudima i bio pokopan uz katolički obred. Možda je upravo to zasmetalo ovom vandalu, ali i njegovu sinu.

VL
GR
grabice
09:47 19.04.2014.

Zalosno jest ma tko to napravio To moze napraviti samo lik kao ovaj vas kamoceno koji se javno hvali svaki dan kako ide do..kose ploce..sa pesom Samo takve hijene mogu oskrvnjivati grobove ma ciji bili

VL
NT
nije_to_samobor
10:42 19.04.2014.

Skandalozno ponašanje mladog Šprema! Zar se anarhizam prenosi genima pa vrijedi "jabuka ne pada daleko od stabla"? Inače, životno djelo Borisa Šprema je u tome da je uspio i nakon smrti trošiti naše novce te da je bolesnoj hrvatskoj djecijeci oduzeo mogućnost lječenja iako je znao da je neizlječivo bolestan! U tim okolnostima pisac grafita može biti doslovno bilo tko.

VL
KA
kafka
12:27 19.04.2014.

Sramotni čin.! . . . . . . . . . . . . . . . Ali iznenađuje me reakcija ogorčenog Borisovog sina Damjana da je to učinio katolik.!? Na osnovu čega tako što može izjaviti? Radi se oo divljaku, a on optužuje nepoznatog katolika. . . . . . . . Iako ima razloga biti ogorčen zbog čina mržnje koji je učinjen, nema pravo uzvraćati govorom mržnje insinuirajuće da je divljak katolik.

VL
TE
tenkre12
11:18 19.04.2014.

Boris Šprem - starac koji je patio od neizlječive bolesti raka (moja baka je umrla od istoga) i za kojeg se znalo da će umrijeti bez obzira na sve. Stefanie, ona mala djevojčica, koja je bolovala od teške bolesti mozga, ali kojoj se moglo pomoći skupom operacijom (ako se sjećate, moralo joj se odstraniti polovina mozga). Ova dva slučaja događala su se istovremeno. I kako su završila? Završila su tako da VLADA REPUBLIKE HRVATSKE plaća STARCU da UMRE u najboljim uvjetima u AMERICI, a GRAĐANI REPUBLIKE HRVATSKE plaćaju DJETETU da ŽIVI donirajući svoj novac. Po tome ću ja pamtiti borisa šprema.

VL
Avatar Sveušesnaest
Sveušesnaest
12:55 19.04.2014.

Od kud Damjan zna da je to bio katolik? Mislim da je pun predrasuda i zlobe, jednako kao i onaj vandal.....

VL
DU
Deleted user
12:42 19.04.2014.

Ne odobravam ucinjeno, vec sam zelim reci, da je Sprem izdao partiju i prije ce biti da je to rukopis nekog bivseg komunistickog druga, nego nekog katolika, i zato je ruzno sto je mlađahni Damjan napisao, jako ruzno!!!

VL
AJ
ajmo
12:42 19.04.2014.

Sramota je to što netko dira viječna počivališta. Mislim da to nije Katolik ali neki Kumunistički provokator iz SDP-a e to je več moguče.

VL
CM
crna mamba
15:06 19.04.2014.

Zanimljivo je da negov sin prije nego je istraga završena zna da je to nedjelo napravio katolik.

VL
NE
Nepokolebljiv
12:37 19.04.2014.

Da li su Stromovi izmislili oskvrnjenje groba da bi uvrijedili katolike za uskrs? Vecernji List nasjeda neprovjerenoj tvrdnji o oskvrnjenju i ucestvuje u vjerskom mrziteljskom napadu na katolike na najveci blagdan katolika! Zahtjevamo ispriku!

VL
MA
mar06mir
12:43 19.04.2014.

Ovaj cin je za svaku osudu, ali optuziti nekoga (a time i sve) katolike za ovo bez ijednog dokaza je glupo i neodgovorno. To moze uciniti samo nezrela osoba.

VL
« 1 2 3 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.