Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 63
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
i noćas moguće nevrijeme

Vakula objasnio zašto dolazi do nevremena: Valja se pripremiti na te nepodopštine...

Foto: PIXSELL
1/2
03.06.2022.
u 17:06

Toplina i vlaga od kiše koja je pala, isparava. Dolazi i vlažniji zrak zbog frontalnih poremećaja u blizini, tako da niti prvi niti zadnji put, nažalost, imamo sezonu s vremenskim nepodopštinama, kaže Zoran Vakula

Meteorolog Zoran Vakula nakon jučerašnjeg nevremena koje je poharalo Zagorje kaže da je atmosfera i dalje nestabilna te da su nevremena danas i noćas moguća, no manjeg intenziteta nego jučer. 

- Mi već danima imamo prezagrijanu podlogu. Toplina i vlaga od kiše koja je pala, isparava. Dolazi i vlažniji zrak zbog frontalnih poremećaja u blizini, tako da niti prvi niti zadnji put, nažalost, imamo sezonu s vremenskim nepodopštinama. Valja se pripremiti na te nepodopštine i olujne procese sljedećih ne samo dana, već tjedana, vjerojatno i mjeseci - rekao je Vakula za HRT. 

Što se tiče prognoze za ljeto, kaže da će biti iznadprosječno toplo.

- Vjerojatno, općenito rečeno, bit će manjka oborine. No, u tim tjednima i mjesecima s višom temperaturom od prosjeka imat ćemo i hladnijih valova. Pogotovo prije dolaska tog hladnijeg zraka, imat ćemo oluja kao što smo već imali. To je život na koji se moramo naviknuti ili preko osiguranja ili zaštitnim mrežama ili nečim trećim - rekao je meteorolog. 

VIDEO Tuča napravila veliku štetu u Zagorju

Komentara 2

Avatar Burviles
Burviles
17:51 03.06.2022.

da mi je samo znati kaj on dela na hateveju a svaki dan vjutro gledamo one filozofe od meteorologa koji pobiru lijepe nofčeke uz svoju itekako dobru plačicu !!!

MO
montello
17:30 03.06.2022.

Nema bas neke ciklone blizu nas

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije