Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prisjeo mu ručak
Povratak na članak

V. Gredelj: Sanader bi u S. Koreji i Jugoslaviji dobio metak u čelo

Bivši odvjetnik HDZ-a u Fimi mediji tvrdi da u slučaju da je Hrvatska normalna država, za sve vrijeme suđenja Sanader ne bi izašao iz kaveza

Komentari 101

JO
Jozo2
17:52 01.10.2012.

Tko je Gredelj da se on obraća HRT-u sa pismom i u njega je džep pun oraha možda više nego u Sanadera samo što se nezna.

VL
Avatar Jana
Jana
17:55 01.10.2012.

Ovaj gospodin još razmišlja da nekom treba metak u čelo ali to vrijeme je prošlo. Žao mi je da mu je presjeo nedeljni ručak ali mogao je ne gledati program i fino se najesti. U emisiji nedeljom u 2 jee bilo svakojakih gostiju pa zašto nebi bio i Sanader. To je demokracija.

VL
Avatar MK
MK
17:56 01.10.2012.

V. Gredelj: Sanader bi u S. Koreji i Jugoslaviji dobio metak u čelo... ...mozda bi Gredelj to trebao blize objasniti - jer nije mi bas jasno sto bi govorilo protiv Sanadera da u S. Koreji ili Jugoslaviji dobije metak uu celo. Bi to znacilo njegovu krivnju? Ili sto Gredelj zeli reci?

VL
VP
vidim psa gdje laje
17:57 01.10.2012.

Tri stvari...prvo, briga me za Stankovića, drugo, briga me za Sanadera i treće, briga me za Gredelja...

VL
OG
Oger
17:57 01.10.2012.

Iako Gredelj nije bas moj tip - moram reci da s ovim pismom ima potpuno pravo. Sanaderov nastup na televiziji je SKANDAL. Stankovic mora otici. Pa bio on tri puta tako dobar.

VL
TA
tabby
17:59 01.10.2012.

Hrvatska može biti balkanska Austrija Kuhnerova kolumna sadrži i kratku pseudohistorijsku analizu koja se uz cudnu faktografiju bavi komunistickim zlocinima i partijskim mentalitetom koji, prema autoru, baštini današnji HDZ. 'Goluždrava demokracija Hrvatske ima potencijala postati Švicarska – ili da budemomo precizniji – Austrija jugoistocne Europe. Nastanjuje ju darovito, inventivno i inteligentno stanovništvo. (...) Njezini mediji mogu biti vitalni, borbeni i inteligentni – kad ih se pusti da funkcioniraju neovisno, bez politickog ugnjetavanja. (…) No Hrvatska nikada nece realizirati svoj nacionalni potencijal ili civilizacijsku sudbinu dok ne pokrene ozbiljan rat protiv korupcije', poanta je na kraju Kuhnerove kolumne.

VL
TA
tabby
18:00 01.10.2012.

Kuhner dalje masakrira HDZ spocitavajuci mu da odbija provesti oštre reforme koje su neophodna 'nogu u tur' trome hrvatske ekonomije. ' HDZ i dalje podržavao birokratsko-korporativni model obilježen nabreklim javnim sektorom, krutim sustavom i razarajucim porezima. Razlog je prost: stvaranjeje istinske tržišne ekonomije demontiralo bi jaram pod kojim drže društvo. Hrvatski politicari izvlace svoju moc i bogatstvo iz inercije i masivne birokracije koja generira široki pokroviteljski aparat, koji onda rasporeduje poslove lojalnim saveznicima', piše Kuhner.

VL
TA
tabby
18:00 01.10.2012.

'HDZ stvarao samo kozmeticke uvjete za navedene društvene vrijednosti. U stvarnosti, teži sasvim suprotnome: kleptokraciji balkanskog stila, koja znacajno utjece na medije, biznis i ekonomiju', tvrdi Kuhner. Hrvatska demokratska zajednica politicki je izraz gangsterske vladajuce klase. . . Bivši premijerer iz njezinih redova, Ivo Sanader, pod istragom je zbog pronevjere, mita, korupcije i sukoba interesa. (…) Na racun hrvatskih poreznih obveznika HDZ-ovci su izmuzli golema osobna bogatstva. Ukrali su, odnosno isisali oko milijardu dolara – grotesknu sumu za tako malu naciju. Prikladno mjesto za gospodina Sanadera samo je jedno: optuženicka klupa. Trebao bi odgovarati za svoje zlocine nad hrvatskim narodom', navodi Kuhner u svojoj kolumni.

VL
TA
tabby
18:00 01.10.2012.

'HDZ i Sanader ukrali su milijarde dolara!' Ulazak u Europsku uniju nece sprijeciti rasap hrvatskog društva zasnovanog na kleptokraciji. HDZ-ovci predvodeni Ivom Sanaderom drpili su milijarde dolara. Mnoge države imaju mafiju, a u Hrvatskoj mafija ima državu – to suu samo neke od teza iznesenih u tekstu kontroverznog kolumnista Jeffreyja Kuhnera u Washington Timesu 'Zdravo, vitalno društvo bazira se na pluralizmu, vladavini zakona, zaštiti prava na privatno vlasništvo i meritokraciji (vladavini sposobnih, a ne podobnih, op. a). Hrvatska ne zadovoljava nijedan od ovih kriterija', piše WT-ov kolumnist Jeffrey T. Kuhner, inace poznat po polemickim tekstovima u listu desne provenijencije.

VL
Avatar x-y
x-y
18:00 01.10.2012.

sve cestitke, sve dobro i super obrazlozeno gospodine Gredelju...

VL
CR
CrniP
18:01 01.10.2012.

Meni nije jasno kako se ja sada slažem sa Gredeljom?

VL
ZG
ZGexil
18:06 01.10.2012.

pismu se nema kaj nadodat. ...

VL
SJ
Sve je uzalud
18:07 01.10.2012.

Dolazak u emisiju nedjeljom u dva su mou dozvolili oni koji su mu izmislili bol u nozi i nošenje štake da ne bi nosio lisičine kao svi ostali njegovi pajdaši u istražnom postupku

VL
BO
bolesnodrustvo
18:07 01.10.2012.

Ovo postaje opasno, odvjetnik koji bi po definiciji morao znati da je svatko nevin dok mu se ne dokaže, vrišti o kavezu za osumljičenoga i suicidu voditelja na HTV . Pa gospodine Gredelju ispadne da bi vi sutra ponovno uveli diktaturu i postavljali mjeru svih stvari. Moje skromno mišljenje je da se vi sad napravili atak na moj intelekt. Kakvo je to sudstvo koje će presuditi na osnovu televizijske emisije u tako složenom postupku. Kad mu dokažu krivnju neka ga strpaju kako vi kažete u kavez do kraja života. Do presude on je osumnjičenik jedino s ograničenjem da ne smije pričati o procesu.

VL
BM
Boris Markovic
18:09 01.10.2012.

Mislim da je trebalo uraditi tu emisiju. Gospodin Gredelj polazi od pretpostavke da je narod u Hrvatskoj naivna masa koju svako moze da farba. Ja se ne slazem sa tim. Ja mislim da su gradjani Hrvatske zreli ljudi koji su u stanju da adekvatno procene ono sto se kaze i onoga ko to kaze.

VL
VA
vadis
18:19 01.10.2012.

Jasno, da u jednoj uredjenoj drzavi Ivo Sanader nebi mogao davati intreviws na TV.

VL
OB
-obrisani-
18:25 01.10.2012.

Čovjek je rekao suštu istinu o dotičnom i cijelom slučaju...ono šta svi mislimo a nemamo priliku reći na glas....a jedini problem je u tome ko je to rekao...poštenjačina vrla...hihi...

VL
BU
budagigo
18:29 01.10.2012.

nije istina da je svatko nevin dok mu se ne dokaže krivnja jer kao što je poznato na primjeru naših generala u haškom pritvoru i haga tamo si kriv dok ne dokažeš da si nevin ,a sanader je nevin samo za one koji su gluhi,slijepi,ili na neki način bliski sa njime.njegove ode o njegovom domoljublju može popušiti ili maloumnik ili zlonamjerna osoba jer taj na vlasti nije učinio ništa domoljubno več upravo suprotno,a ako se tako ponaša domoljub onda našoj hrvatskoj netreba drugih neprijatelja..pitam se dali je i koliko je koštalo plačanje nekome da se taj pojavi na htv-u isključivo da radi u korist vlastite strategije obrane .

VL
KO
kolarjeva3
18:30 01.10.2012.

Bravo Gredelj !!

VL
AS
ante_slavonac
17:52 01.10.2012.

Lud,luđi,najluđi.Za Boga miloga jeli u ovoj državi itko normalan....

VL
« 1 2 3 4 5 6 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.