Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRAGEDIJA U TOPLICAMA

Užas u Italiji: Dječaka usisao odvod bazena, vatrogasci su dva sata izvlačili tijelo

Toplice u kojima se utopio dječak
Foto: Google Maps/Screenshot
18.08.2023.
u 22:46

Pritisak koji je stvorila pumpa namijenjen je za uvlačenje 500.000 litara vode, jednostavno nije bilo moguće spasiti dječaka od vorteksa

Osmogodišnji dječak preminuo je u četvrtak poslijepodne u toplicama Cretone nedaleko od Rima kada ga je usisao odvod bazena. Detalji tragedije još se istražuju, poručuju iz policije, koja je zatvorila kupalište.

Dječak je bazene posjetio s roditeljima, a prema Italy24, njegova obitelj prije nekoliko se godina doselila u Italiju iz Rusije zbog posla. Navode da dječak nije dobro govorio talijanski, te nije razumio poruku koja se oko 18:30 sati počela emitirati razglasom: 'Molimo klijente da izađu iz bazena'.

Bilo je vrijeme da se kupalište zatvori, no prema svjedocima, u sva tri bazena još je bilo ljudi. Još uvijek nije posve jasno što se točno dogodilo. Jedna od pumpi koje se koriste za pražnjenje bazena aktivirala se i počela uvlačiti vodu, te je zahvatila i osmogodišnjaka.

Dok su njegovi roditelji i ostali posjetitelji reagirali, već je bilo kasno. Pritisak koji je stvorila pumpa namijenjen je za uvlačenje 500.000 litara vode, jednostavno nije bilo moguće spasiti dječaka od vorteksa. Nakon svega, vatrogascima je trebalo dva sata da izvuku njegovo tijelo iz 'tunela', navodi se na portalu. 

VIDEO Bunar u kojemu je pronađeno tijelo novorođene bebe u Lici

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
16:35 21.08.2023.

Voda se u hrvatskom jeziku ne uvlači , već usisava! Nije pumpa stvorila pritisak, nego podtlak (moze i vakum)! Terminologija iz mehanike fluida koje osnove smo uciili u osnovnoj skoli! Ne treba Koristiti tuđice kao “vorteks”, kad ima jasnih hrvatskih izraza!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije