Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
strogo po pravilima

Uz oporbu, Vladu teškim pitanjima bombardira i bivša ministrica Holy

Mirela Holy (1)
Patrik Macek/PIXSELL
14.09.2012.
u 08:30

Nakon što je smijenjena, Mirela Holy drži da bi ista pravila trebala vrijediti za sve

Iako je smijenjena s mjesta ministrice, esdepeovka Mirela Holy nimalo ne miruje. Vladi zadaje posla svojim pitanjima koja, kako tvrdi, dobiva kao saborska zastupnica pa ih službeno prosljeđuje izvršnoj vlasti.

Sve transparentno

Uvriježeno je da Vladu pitanjima zasipa oporba, koja time dobiva priliku za podbadanje, ali i za dobivanje informacija koje joj u opozicijskim klupama i nisu dostupne. I sama Holy priznaje da je normalnije da zastupnik iz redova vladajućih dobar dio pitanja rješava tako da nazove svoga kolegu u ministarstvo i dođe do odgovora. No, ona se jednom opekla i bila smijenjena, kada je od šefa HŽ-a tražila zaštitu za suprugu jednog esdepeovca, pa sada sva pitanja rješava isključivo službeno. Tri odgovora na pitanja Mirele Holy, vezana uza zaštitu okoliša, Vlada je jučer verificirala i uputila u Sabor, a ona tvrdi kako ih nije postavila da bi živcirala kolegu Mihaela Zmajlovića, koji je preuzeo Ministarstvo zaštite okoliša nakon što je ona smijenjena.

– Smijenjena sam zbog neformalne komunikacije sa šefom HŽ-a i sada sva pitanja šaljem preko urudžbenog ureda. Ne želim više imati problema zbog toga. Ovako je sve transparentno i prolazi sve instance – rekla je jučer Holy dodajući da je naučila lekciju. Ona ne prejudicira odgovore na ta pitanja i tvrdi da su sva stigla od građana i građanki koji joj se obraćaju kao SDP-ovoj zastupnici u Saboru.

Na pitanje je li iz Vlade bilo komentara da “ohane” s pitanjima jer im zadaje posla u tipkanju odgovora, Holy je poručila da to ne bi htjela komentirati. Vladine će odgovore dobiti u utorak, kada počinje zasjedanje Sabora nakon ljetne stanke. Tada će, primjerice, stanovnici općine Molve doznati ima li straha od “radioaktivnog djelovanja nastalog utiskivanjem radioaktivne emulzije u bušotini Molve 6 i Molve 28 u vlasništvu Ine”.

Činjenica je da Holy zapravo samo radi svoj zastupnički posao, ali je i činjenica da još nije preboljela svoje smjenjivanje, pogotovu jer su nakon nje kadrovirali i prvi potpredsjednik Vlade Radimir Čačić, u slučaju Jambrač, i ministar prometa Hajdaš Dončić, u slučaju Šams, ali bez ikakvih posljedica.

I Miljenić bez posljedica

Ni ministru pravosuđa Orsatu Miljeniću ništa se nije dogodilo iako je za savjetnika zaposlio suca koji je bio pod istragom zbog namještanja posla sudskom savjetniku, osim što ga je nakon teksta u Večernjem listu smijenio.

– Da bi politika bila vjerodostojna, jednaka pravila moraju vrijediti za sve – komentirala je Holy aludirajući da to očito nije tako.

Komentara 123

DU
Deleted user
09:39 14.09.2012.

@ abendblatt i ti nekom kazes da je nepismen?

OB
-obrisani-
18:53 14.09.2012.

Problem sa Holy u Partiji je bio u tomu da bi se starije članstvo, kad bi je U-očilo na komitetu, trkomice bacilo u zbjeg. Mirelina odora je bila triger za njihove strahove koje potiskuju još od doba bežanije po šumama i livadama one zemlje ponosne.

OB
-obrisani-
18:40 14.09.2012.

14.09.2012. u 13:43h pfeferhase je napisao/la: 14.09.2012. u 13:24h majorglory86 je napisao/la: prvo: admini, zašto tolerirate ove četničke provokacije . Ja nisam četnik, ja sam disciplinovani Hrvat koji piše po direktivama ministra Jove Jovančeta, jezikom kojim će da piše i govori vasceo region a i šire.Drug Jovo Jovanče je shvatio svu prenabregnutost Novosadskog sporazuma i odlučio je da ga uvede za vasceo hrvatski narod kako bi to i Vuk želeo. ------------------------------------------------------------------------------------------------------- Jovanče Jovo, gde si bre, čovo? Jel uredno šalješ poštu drugu Ladanu?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije