Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MILORAD PUPOVAC:
Povratak na članak

'Ustavni sud prava manjina tumači kao HDZ i Stožer'

U Turudićevim istupima ne vidim odlike koje bi morao imati sudac, kaže predsjednik SNV-a

Komentari 138

MJ
markezic.joso
10:50 18.08.2014.

Milorade, je li tvoja kritika odluci Ustavnog suda podrška referendumu, sumnjam. Ti si čovjek koji je svakom riječju i djelom protiv Hrvatske a Hrvatska te zbog toga plaća. Da li će doći vrijeme da i jedan Srbin zasluži hrvatsku plaću.

VL
Avatar bosanac1951
bosanac1951
10:57 18.08.2014.

Dragi druže Pupovac ti si se dobro uhljebio....Ovdje ti je i te kako dobro....Plaća velika, privilegije razne i u konačnici velika mirovina....Na stranu to da te hrvati baš i ne obožavaju, ali kako tumačiš da te niti tvoji srbi u HR ne vole....Oni kažu da gro love koje srpska manjina u HR (stranke, kultura i sl.) dobiva tvoja stranka, a oni nešto sitno....Pitaj Džakulu...I kako to da ti "postade" predvodnik srpske manjine u HR ???

VL
IS
Iszrian
11:06 18.08.2014.

Malo mi je ironično što večina strba u Hrvatskoj (ako se ne varam) govore hrvatski bez ekavice a njihova djeca praktički nemaju veze s Srbijom. Stoga ne razumijem, ako toliko drže do srpstva i ako im je ovdje toliko loše po pitanju prava nek odu u Srbiju ili ako žele ostati ovdje nek se integriraju.

VL
Avatar R & I
R & I
11:01 18.08.2014.

Milorada Pupovca treba izbaciti iz Hrvatske. On i dalje siri velikosrpsku propagandu u drzavi koja Pupovcu daje veca prava nego Hrvatskim gradjanima.

VL
HE
hercegovačkiponos
11:14 18.08.2014.

Ovaj se žestoko bori za svoje nezaslužene privilegije. Usput drži pridike svakom zdravo razumskom Hrvatu i optužuje sve one koji se dotaknu njegove visosti - etnobiznismena Pupavca. Protuhrvatski naboj iz njega nikada neće izaći. Jadna smo mi zemlja koja psovanje svoje države i njenih temelja tako debelo plaća.

VL
KN
knezica
11:19 18.08.2014.

Jadni ti smo mi tko nas uči moralu, pravdi i ustavnom poretku

VL
SI
Sinatra
11:33 18.08.2014.

Pupi je već u prvoj rečenici ovog intervjua izvrijeđao Turudića na pasja kola. Pitram se kako se jedan srbin usudi vrijeđati Hrvatskog sudca usred Hrvatske i nikome ništa? Dokle ćemo trpiti da nam taj etno-poduzetnik i dokazani č.e.tnik, kome su sva braća bila u če.t.ni.cima, bistri politiku i ucjenjuje Hrvatsku? Dokle će Hrvatska financirati č.e.t.nički List Novosti u kojima se otvoreno pljuje po Domovinskom ratu? Što se to dešava sa kičmom Hrvatskog naroda kada ni 20 godina od Domovinskog rata, kada su nam ubili 15000 Hrvata, napravili 30 milijardi eura štete i unazadili Hrvatsko društvo za par decenija, dozvoljavamo opet srpskoj nemani da "sitno veze" i če.tni.kuje posred Hrvatske? Zašto bilo koji Hrvatski list ima potrebu dati svoj prostor ovoj spodobi i tako zagađivati javni prostor?

VL
Avatar MK
MK
11:25 18.08.2014.

(Ustav RH - Članak 12. U Republici Hrvatskoj u službenoj je uporabi hrvatski jezik i latinicno pismo. U pojedinim lokalnim jedinicama uz hrvatski jezik i latinicno pismo u službenu se uporabu može uvesti i drugi jezik te cirilicno ili kojeoje drugo pismo pod uvjetima propisanima zakonom.) ...sa naglaskom na "može" a ne "mora"! ...drugi jezik ili pismo u Hrvatskoj osim hrvatskog ili latinice nije "ius cogens" nego "ius dispositivum"! ...Milorad Pupovac po starom obicaju obmanjuje javnost - a ovakve Pupovceve obmane, manipulacije i spletkaranja samo otezavaju odnose prema vecini.

VL
DU
Deleted user
11:16 18.08.2014.

evo konačno se je i vožd oglasio.

VL
WC
wolf_cro
11:29 18.08.2014.

Etno biznismen nastavlja provocirati i potpirivati vatru.

VL
Avatar Panonicus
Panonicus
11:13 18.08.2014.

1. Milorade, toliko si poludio da si javno priznao kako je U.s. potvrdio sve teze Stožera. HVALA. A ostalo - manje je bitno za tebe jer tvoj biznis uskoro prestaje.

VL
DF
dario.franjic11
11:09 18.08.2014.

moj ti cetnik tvoja je sreca da si iz hrvatske inace nebi se glave nanoso da si recimo i bih sa takvim ponasanjem bilo bi te svuda. ovi te moraju te trpit zbog euroslaviye

VL
BA
Balija
11:17 18.08.2014.

dok te gledam na sluci,bas inekako izgledas normalan ;ma kada progovoris bas tada dotaknes dno svoih gluposti i svoje pravo lice.

VL
GU
gustirna
11:41 18.08.2014.

Da li postoji ijedan dan a damkvaj posrbljeni vlah nijemu medijima.ovaj rasizam koji nikada nema napisano niti slova o ceskoj manjini, rusinskoj, talijanskoj......ali nam svakodnevno namecu vlasko-srpsku propagandu i to dorh ne primjecuje kao sto namjerno ne primjecuje srpske zlocince.

VL
L0
luena 01
11:29 18.08.2014.

Ustavni Sud manjinska prava tumaci kao stozer i HDZ.... a vi? vi tumacite kako se vama tumaci,zasto se preskace i ne spominje tocka 8 zakona o manjinskim pravima.... Nitko manjini ne brani i ne uskracuje njihova prava to je smoo vase definiranje.... da im se brani sigurno ne bi bilo cirilice u skoli koju vasa djeca uce,vas djeciji vrtic nebi imao cirilicne ploce.... Vi politicari sputavate ljude jedne i druge vasim nametanjma u daljnjem razvoju tolerancije i zajednickog zivota... Vi ste daleko od dogadjaja a oni se nose sa problemima koje vama mogu zahvaliti.... Da se tolko zauzimate za investivcije u Vukovaru ,radna mjesta za sve radno sposobne gradjane kao sto se zauzimate za pismo koje vecina ne koristi i ne trazi situacija bi izgledala sasvim dugacije.... Mozda zali kad kaze da je za izglasavanje potreban dvotrecinska vecina u Saboru ,on vec sad zna da je nece biti,mozda bi njemu i onima koji su poceli protuzakonitim postavljanjem ploca bilo od koristi kad bi samo njih deset odlucivalo ...Tko zna mozda ce se i o izmjeni ustavnog suda i odluka ustavnog suda odlucivati u saboru.samo i tu ce im biti potrebna vecina.... Nekom svane nekom se smrkne ,mi smo uvijek izvukli crnog petra....

VL
FA
faxfax
13:24 18.08.2014.

nemogu citati vise jadikovke ovog prodanog tipa......puna mi ga je kapa...pupi daj se odseli vec jednom u svoju ,,malu,,,srbiju da se strasti smire..jer ti si jedan od najvecih krivaca sto je tako kako je....tjeraj se pupi znas vec gdje....

VL
US
USA
11:51 18.08.2014.

Ljudi trebaju imati razlicita misljenja i stavove i to je ok. Ali necu uci u meksicki restoran i zahtjevati talandsku hranu. Ako hocu mjesavinu, otici cu u Fusion restoran koji opet ima mjesavinu ali slicnih kuhinja. Vecernji list kupuju i citaju u najvecoj mjeri desno i centralno orjentirani biraci, ostali kupuju yutarnji ili citaju t-portal i slicne antihrvatske pamflete. Tako fa mi stvarno nije jasno zasto gdja. Toma ne pise u tim novinamajer nisam procitao jos niti jedan njezin clanak ciji bi postulati zastupali vrijednosti koje ja imam.

VL
US
USA
11:45 18.08.2014.

Stvarno me iskreno zanima koji to centri moci pritiscu novine da svaka dva mjeseca objavljuju opsezne litanije ovog deklariranog dvolicnjaka, neprikirvenog hrvatomrzca i jednostavno toliko antipaticnog lika zakojeg je Seselj moralna vertikala.

VL
Avatar Feniks
Feniks
12:59 18.08.2014.

Interesantno, srpski političari u Hrvatskoj a posebno Pupovac pate od teške amnezije zaboravljajući srbo-četnički teror svojih 'sunarodnjaka' i klasično (č)etničko čišćenje uključivo ubojstva, progon, pljačku, palež i razaranje (posebno katoličkih bogomolja), koje su vršili nad svojim 'dobrim komšijama' od kolovoza 1990. sve do 'Oluje', kolovoza 1995.g.

VL
ST
stefj
12:28 18.08.2014.

Ustavni sud nije pristran, već je samo donio tumačenje zakona točno onako kakav je. A taj zakon uključuje i članak 8. koji jasno govori da treba pri uvođenju paziti i na prava većine... Ne znam kako će vlada to riješiti, ali ne smije na silu... A što se tiče većinskog naroda, u Vukovaru kada stavite ćirilicu to vam dođe isto kao da u sinagoge povješate kukaste križeve. Usporedba s uvođenjem Slovenskih natpisa u Austriji je smiješna, pa nisu Slovenci klali Austrijance, nisu rušili Klagenfurt, za razliku od Srba koji su porušili Vukovar i poubijali gomilu ljudi... SDP je uveo ćirilicu samo radi kupovine glasova i radi skandala da bi mogao skupljati političke bodove, to nema veze s pravima manjina, a još manje s pravima većine.

VL
« 1 2 3 4 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.