Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Šok i nevjerica

Zadranku iz podne rasvjete udarila struja, a pas joj uginuo

zadar,struja (1)
Foto: Filip Brala/PIXSELL
1/5
26.07.2013.
u 12:27

Što je najgore dok su me vozili u bolnicu rekli su mi da je nedavno jedna cura također imala strujni udar, kaže Maja Berber. Uvjerena je da bi poginula da je bila bosa jer su joj noge bile mokre.

Maja Berber (33) umalo je poginula na šetnici Foša uz zadarsku rivu, nakon što je nogom ugazila na podnu rasvjetu. U četvrtak u 21.50 udarila ju je struja iz podne svjetiljke. Prema od struje paraliziranoj vlasnici krenula je Kira, crni labrador i stradala na drugoj podnoj svjetiljki. Obje ih je povukla Majina prijateljica Adela Žukina i Maji vjerojatno spasila život. Trogodišnjoj labradorici Kiri nije bilo spasa. 

- Pokušala sam je reanimirati i disanjem usta na usta, ali se samo na kratko vratila i jako trzala. Uginula je - kroz suze nam je ispričala Maja Berber po koju je nakon pola sata došla hitna pomoć. Hospitalizirana je u zadarskoj bolnici s lakšim ozljedama. 

- Šetali smo se, a budući da je bilo vruće Kira se okupala, a ja sam u japankama brčkala noge. Sve se dogodilo po povratku kući, no bilo je tu i djece koja su mogla izgubiti život. Pa moja Kira je imala preko 30 kilograma i odmah je stradala. Što je najgore dok su me vozili u bolnicu rekli su mi da je nedavno jedna cura također imala strujni udar - kaže Maja Berber. Uvjerena je da bi poginula da je bila bosa jer su joj noge bile mokre.

- I ovako preko japanke me udarila struja tako da sam ostala paralizirana. Je l' treba neko poginuti da bi gradska uprava ili Elektra radili svoj posao. U policiji mi nisu znali reći protiv koga da podnesem kaznenu prijavu, al ja ću to učiniti. Ja sam na doktoratu u Francuskoj, proputovala sam cijeli svijet, al ovako što nikad nisam vidjela. Ma, zna se da je jedna djevojka prije mene tu imala strujni udar, a unatoč tome svaki dan tu idu ponajprije djeca. Tek kad je Kira stradala policija je zaustavila stotinjak ljudi koji su tu htjeli proći i pojavio se čovjek koji je sve ugasio. Sve je to užasno - opet je zajecala Maja, a njezina prijateljica Adela potvrdila priču. 

- Ja sam je uspjela povući jer sam imala tenisice i nisam osjetila udar. Strašno je to bilo vidjeti. Tek sam nakon desetak sekundi i shvatila što je bilo - rekla je Adela pitajući se tko je odgovoran. U policiji su najavili istragu, a Grad Zadar je najavio očitovanje o slučaju. Cijeli slučaj sablaznio je Zadrane koji redom komentiraju da je tragedija samo s pukom srećom izbjegnuta nekoliko navrata i na staklenim instalacijama na obližnjem Trgu Petra Zoranića gdje je više građana padalo na klizavoj i također skupocjenoj staklenoj podlozi.

Grad Zadar osnovao je povjerenstvo koje će utvrditi okolnosti nesreće na zadarskoj Foši. Izrazili su žaljenje i istakli da će o svemu obavijestiti javnost nakon razgovora s koncesionarom koji održava podnu rasvjetu. Tvrde da je Zadar siguran Grad, a da nisu znali da se strujni udar na tom mjestu dogodio i nekoliko dana ranije.

>>Varaždinka pijana skrivila nesreću u kojoj joj je uginuo pas

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije