Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nedjeljni Večernji

Uskoro konačni lijek protiv ćelavosti - kloniranje vlasi

glumičić (1)
Marin Tironi/24sata
VL
Autor
Diana Glavina
22.05.2011.
u 10:00

Imao je 18 godina i pucao si je u glavu jer je gubio kosu. Roditelji su ga doveli meni i ja sa mu presadio novu. No, uskoro će biti dovoljan jedan korijen kose da se uzgoji dovoljno za cijelo vlasište, priča dr. Siniša Glumičić

Nikada neću zaboraviti 18-godišnjeg mladića iz okolice Koprivnice, koji je toliko duboko patio što gubi kosu da je pokušao samoubojstvo. Napisao je oproštajno pismo, zatvorio se u sobu i pištoljem za svinje pokušao se ubiti. Srećom, nije u tome uspio, ispričao nam je dr. Siniša Glumičić, plastični kirurg, jednu od najdojmljivijih priča iz svoje ordinacije.

Pokušaj samoubojstva zbog gubitka kose doista je ekstreman slučaj. S druge je strane veliki broj muškaraca koji su iznimno osjetljivi na svoju kosu i žele transplantaciju samo zato što su pomnom analizom zaključili da im se prednji rub na čelu, gdje obično i počinje gubitak kose, pomaknuo za možda dva milimetra.

– Uskoro ni jedan muškarac koji to ne želi neće morati biti ćelav. Rješenje za ćelavost i revolucija koja se očekuje jest kloniranje korijena kose - pojasnio je kirurg.

>> Cijeli tekst o spasu za ćelave pročitajte u Nedjeljnom izdanju Večernjeg lista...

Ključne riječi

Komentara 5

KA
karambita
12:37 22.05.2011.

Dokazano je da su procelavi i celavi muskarci bolji ebaci....a vi presdadjujte kosu

Avatar Bjeda
Bjeda
10:37 22.05.2011.

Pa to je odavno izmisljeno....Problem je samo ako covjek ima dlake samo na straznjici....Primjer je Kerum......

TH
thekurcula
13:45 22.05.2011.

ja verujem da se o leku može govoriti samo kad tako nazivamo neku supstancu, ili postupak, koji otklanja simpome i posledice neke bolesti. Da li je ćelavost bolest?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije