Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
lažne mirovine

USKOK podnio optužnicu protiv Rubale i još 68 osoba

drago rubala (1)
Slavko Midžor/PIXSELL
13.06.2012.
u 11:29

Iako se Rubala nagodio s USKOK-om, treba pričekati da nagodbu prihvati i Županijski sud u Zagrebu

USKOK je danas podnio optužnicu pred Županijskim sudom u Zagrebu protiv Drage Rubale te varaždinskog liječnika Ivana Ostoića i još 67 osoba zbog kaznenih djela udruživanja za počinjenje kaznenih djela, primanja i davanja mita, zlouporabe položaja i ovlasti, protuzakonitog posredovanja te pomaganja u primanju mita i protuzakonitom posredovanju, odnosno zbog lažnih invalidskih mirovina. 

Drago Rubala, bivši radijski i televizijski voditelj te ravnatelj HZMO-a, priznao je USKOK-u kakvu je ulogu imao u organiziranju grupe koja je u Zagrebu i Varaždinu za iznos od 1750 do 7500 eura "sređivala" invalidske mirovine. U toj grupi bili su Zoran Primorac, Ostoićeva supruga Dubravka Margeta-Ostoić, administratorica Dragica Čvorig, članice povjerenstva za reviziju nalaza i mišljenja o invalidnosti HZMO-a Nevia Buković i Vinka Luetić Herman te Roman Slunjski.

Nakon priznanja Rubala se nagodio s USKOK-om pa će u zatvor na dvije godine, a u državni će proračun morati uplatiti pozamašan iznos protupravno stečene imovine. 

Nagodbu je sklopilo još 50-ak optuženih, no čeka se optužno vijeće koje optužnicu najprije mora potvrditi, a Županijski sud odlučiti hoće li prihvatiti sklopljene nagodbe. 

 

Ključne riječi

Komentara 36

XN
xnet0822
12:15 14.06.2012.

Neka izvole svi lažni "branitelji" (kao što je Mihac i njima slični) lijepo vratiti svoje nezakonito stečene "mirovine" + kamate Zavodu za Mirovinsko osiguranje do zadnje lipe ! Onda će biti dovoljno novaca za sve one koji su svoju mirovinu pošteno stekli, a sad žive u bijedi i jedva spajaju kraj sa krajem ...

Avatar bbbdado
bbbdado
11:51 13.06.2012.

Dr drago kaže:isplatilo se.

QW
qwerty
12:00 13.06.2012.

Kaj su se onda svi nagodili?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije