Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AFERA ŠIPAN

USKOK opominje Vlahušića: Ne dođete li sami, privest ćemo vas

andro vlahušić
Zvonimir Pandža
Autor
Ivanka Toma
02.07.2010.
u 20:58

Gradonačelnik tvrdi da mu je dokument podmetnut na potpis te je prije nekoliko dana javno prozvao Vićana da ga je prevario, a najavio je i da razvrgava koaliciju.

Ne počne li što prije surađivati s USKOK-om, dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić ozbiljno riskira da ga uhiti policija i u lisičinama sprovede na razgovor s tužiteljima. USKOK je zainteresiran za razgovor s Vlahušićem zbog posljednje dubrovačke afere s isplatom 2 milijuna gradskih kuna Vlahušićevu koalicijskom partneru Peri Vićanu.

"Ja sam pozvao DORH"

Novac je isplaćen za kupnju nekretnine na otoku Šipanu koja je u vlasništvu Vićanove tvrtke, Dubrovačkog primorja. Otkako je počela afera, Vlahušić ne prestaje govoriti kako je „čist" te javnosti poručuje da je pozvao Državno odvjetništvo i policiju neka sve istraže. No dok javno zaziva organe kaznenog progona, gradonačelnik se, kako doznajemo iz kruga bliskog dubrovačkom tužiteljstvu i policiji, i oglušuje na njihove pozive za obavijesni razgovor.

USKOK je u vezi s prodajom bivše općinske zgrade Dubravka na otoku Šipanu, kojoj je vlasnik Dubrovačko primorje P. Vićana, već obavio više obavijesnih razgovora, a navodno je prikupljeno i podosta dokumentacije koja svjedoči o ovoj aferi. Sve se zaplelo pošto je Grad odbio kupovinu. Zaredale su optužbe da je Vlahušić ipak posredno izišao u susret Vićanu, bez čija tri vijećnika ne može vladati, i naložio Društvu prijatelja dubrovačke starine koje ubire novac od ulaznica za dubrovačke zidine, da u nekoliko obroka isplati novac Vićanu i otkupi zgradu na Šipanu.

Posudba Vrtlaru

Nakon toga krenula je priča s uplatom posudbe za plaću poduzeću Vrtlar, a na tom se dokumentu našao navodno nadopisan paragraf da se 2 milijuna kuna isplate Vićanovu Dubrovačkom primorju za zgradu na Šipanu.

Gradonačelnik tvrdi da mu je taj dokument podmetnut na potpis te je prije nekoliko dana javno prozvao Vićana tvrdeći da ga je prevario i najavljujući da razvrgava koalicju s njim. No iskaze o aferi policiji i USKOK-u navodno su dali Vićan i odgovorni iz Društva prijatelja dubrovačke starine. Budući da se oglušio na nekoliko poziva na razgovor, dubrovački gradonačelnik prije nekoliko dana pozvan je pismenim putem uz napomenu kako će, ne odazove li se, biti priveden.

Komentara 25

KO
kompa
21:36 02.07.2010.

sto li ce Lesar reci na ovo,,,,ili onaj Kapraljevic ,,,

JM
Juraj_MALI
21:03 02.07.2010.

SDPovskoj bandi je očito sud partije iznad pravne države.

DU
duvno
00:50 03.07.2010.

pravDA-

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije