Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 56
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Na slobodi

USKOK ispitao sve svjedoke pa traži da se Dolačkom ukine istražni zatvor

Željko Dolački
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
1/9
10.06.2016.
u 17:44

Istražni zatvor Željku Dolačkom bio je određen zbog mogućeg utjecaja na svjedoke, a bilo je predloženo da se ispitaju 34 svjedoka

Željko Dolački, suspendirani načelnik Službe za suzbijanje organiziranog kriminaliteta PU zagrebačke, nakon mjesec i pol dana istražnog zatvora napustio je zidine Remetinca. Ukidanje istražnog zatvora Dolačkom danas je sucu istrage zagrebačkog Županijskog suda predložio USKOK, i to zbog toga što su ispitali 34 predložena svjedoka. Budući da je Dolačkom istražni zatvor bio određen zbog mogućeg utjecaja na svjedoke, ispitivanjem predloženih svjedoka prestala je postojati osnova po kojoj je Dolačkom istražni zatvor određen.

– USKOK se očito požurio jer prema informacijama koje smo imali s ispitivanjem svjedoka su trebali biti gotovi idući tjedan, u ponedjeljak ili utorak – kratko je odluku USKOK-a prokomentirao Veljko Miljević, branitelj Željka Dolačkog.

Dolačkog USKOK sumnjiči da je fingirao provalu u sef, smješten u njegovu uredu u Heinzelovoj ulici iz kojeg je početkom travnja ukradeno oko 280.000 eura i dva kilograma zlata. Nakon što se doznalo za provalu, koja je na stup srama dovela zagrebačku policiju, ostavke su ministru policije Vlahi Orepiću podnijeli tadašnji glavni ravnatelj policije Vlado Dominić, načelnik PU zagrebačke Goran Burušić te Danijel Žugel, načelnik Sektora kriminalističke policije PU zagrebačke, i Stjepan Jurenec, voditelj Službe za unutarnju kontrolu, dok je Dolački odlukom ministra Orepića suspendiran i udaljen s dužnosti.

Dvadesetak dana nakon sramotne provale u središte zagrebačke kriminalističke policije Dolački je uhićen i pritvoren, a tužiteljstvo ga je sumnjičilo da je fingirao provalu u sef, i to tako što ga je prepilio dok su vrata sefa bila otvorena. Dolački je te navode tužiteljstva negirao, a zlato i novac nisu nađeni u pretragama njegove i kuća njegove rodbine. No neslužbeno se moglo čuti da USKOK za svoje tvrdnje ima i dokaze, poput snimke iz jednog trgovačkog centra, na kojoj se navodno vidi da Dolački kupuje pilu. I to navodno upravo onakvu pilu kakvom je sef prepiljen.      

>> Tko je Željko Dolački: Policajac za posebne zadatke

Komentara 4

DR
draxy
13:07 10.06.2016.

Jesu li našli pare i zlato?Sad će ga pustiti da se sljedećih nekoliko godina brani sa slobode a onda osloboditi zbog nedostataka dokaza jer lovu nikad neće naći.

OB
ObrenM
13:35 10.06.2016.

Sada se vidi da za podobne Uskok vrsi i odvjetnicku (braniteljsku)ulogu, a mnoge nepodobne drzi u uznistvu bez dokaza.

LI
Livi
13:16 10.06.2016.

To je ta reforma i postenje koje zastupa Bozo Petrov, njegov ex.oficir bivse JNA Orepic i dr. Samo na zalost o tome necemo cuti nista u tz. nepristranim hr. medijima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije