Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 110
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
otkaz?

Uprava HRT-a traži da Sabor razriješi S. Luks jer je kršila zakon

\'21.04.2011., Zagreb - Na HRT-u odrzano je programsko vijece.Silvija Luks Kalogjera. Photo: Antonio Bronic/ PIXSELL\'
Antonio Bronić/ PIXSELL
03.02.2012.
u 14:43

S. Luks na teret se stavlja kršenje zakona i drugih propisa čime, piše u priopćenju, šteti interesima i ugledu javne televizijske kuće

Uprava HRT-a od Sabora je zatražila razrješenje predsjednice NO HRT-a gđe Silvije Luks Kalogjera, izvijestili su.

S. Luks na teret se stavlja kršenje zakona i drugih propisa čime, piše u priopćenju, šteti interesima i ugledu javne televizijske kuće. Sporni su oni propisi, tvrdi se, kojima se uređuje obavljanje djelatnosti HRT-a pa Luks prozivaju da "svojim postupanjem konstantno onemogućava zakonito, odgovorno i učinkovito poslovanje HRT-a te narušava poslovni ugled i interese HRT-a, kao javne ustanove".

Priopćenje donosimo u cijelosti

Naime, gđa Luks postupala je protivno Odlukama NO HRT-a, Poslovniku o radu NO HRT-a, Poslovniku o radu PV i NO HRT-a, Statutu HRT-a, Zakonu o HRT-u, Zakonu o radu i Zakonu o suzbijanju diskriminacije. Stoga, Uprava HRT-a smatra kako su ispunjeni uvjeti iz članka 27. Zakona o HRT-u za njezino razrješenje.

Konkretno, gđa Luks objavila je vlastite ocjene poslovnih odluka kao usuglašeni zaključak NO HRT-a. Time je narušila poslovni i profesionalni ugled HRT-a što je moglo imati nesagledive financijske posljedice za HRT.

Iako NO HRT-a nikada nije donio niti jednu odluku ili zaključak kojim bi utvrdio postojanje bilo kakvih propusta ili nepravilnosti u radu Uprave HRT-a, gđa Luks je samovoljno u više navrata u medijima govorila o navodnim propustima ili nepravilnostima u radu Uprave i time prekoračila zakonom utvrđene ovlasti predsjednice NO HRT-a te povrijedila ugled i interese HRT-a.

Gđa Luks sazivala je sjednice NO HRT-a i vodila ih protivno Poslovniku NO HRT-a i time onemogućavala ispunjenje zakonom propisanih obveza NO HRT-a kao i poslovanje HRT-a u skladu sa zakonskim propisima.

Konačno, predstavljajući Statut HRT-a u neovlaštenom nastupu pred Hrvatskim saborom, gđa Luks iznijela je osobni negativan stav o Statutu HRT-a koji je na zajedničkoj sjednici PV i NO HRT-a usvojen jednoglasno i bez primjedbi.

Ključne riječi

Komentara 35

IE
IExplorer
18:07 03.02.2012.

Depeša Vojna Tajna: Treba pod hitno osmisliti novi naziv za HRT da se ibaci Hrvatska, prijedlog na usvajanje Radio Televizija Regiona

LT
ljuta.trava
15:01 03.02.2012.

ma dajte maknite tu rošpiju ...

ZG
zorbas.grk
17:27 03.02.2012.

dama bi mogla već i penziju :-)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije