Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ostali bez majke

Upoznajte Disney i Demetru - dvoje lanadi spašenih iz Dunava!

dunav,poplave,lane,nasip (1)
Foto: Branimir Bradarić/VLM
1/7
12.06.2013.
u 09:08

Pronašli su lanad, dvije ženke koje smo nazvali Disney i Demetra. Po izgledu zaključujemo da imaju nekoliko tjedana, kazala je predsjednica Udruge za pomoć životinjama "Daj šapu"

 

Uz brojne probleme, velike napore i zabrinute poglede i ovogodišnja opasnost od poplava donijela je niz toplih ljudskih priča. Tako su se danas u akciju punjenja vreća pijeskom za izgradnju zečjih nasipa uključili i članovi Udruge za pomoć osobama s mentalnom retardacijom.

– Mi ne možemo puniti vreće pijeskom ili ih nositi na nasipe, ali zato možemo pomoći na ovaj način. Napravili smo više od 200 sendviča i nabavili mineralnu vodu pa donijeli vojnicima i dobrovoljcima koji rade na punjenju vreća pijeskom. I sami nosimo naziv vukovarski, tako da smo osjećali moralnu obvezu pomoći na neki način. U međuvremenu je uslijedio i poziv vukovarskog gradonačelnika, rekla je Lilijana Radobuljac, predsjednica Udruge. 

Zabilježen je i slučaj spašavanja dvoje lanadi iz nabujalih voda Dunava pokraj Borova sela. Njih su uz obale Dunava pronašli ljudi koji su vezali svoje čamce i sklanjali nakupljeno granje koje nosi bujica. 

– Pronašli su lanad, dvije ženke koje smo nazvali Disney i Demetra. Po izgledu zaključujemo da imaju nekoliko tjedana. Ne znamo što je s ostalim članovima njihove obitelji. Na sreću, osim nekoliko ogrebotina nemaju vidljivih ozljeda. Samo su malo uplašeni i zbunjeni, kaže Maja Banovak, predsjednica Udruge za pomoć životinjama "Daj šapu". Banovak i dopredsjednica udruge Vesna Marošinac čuvale su i hranile lanad mlijekom uz pomoć dječjih bočica. Budući da u šumi ne bi mogli preživjeti, Disney i Demetra  prevezeni su u prostorije Udruge za zaštitu divljih životinja Awap iz Zaprešića, gdje će dalje nastaviti život. Sve informacije o Disney i Demetri mogu se dobiti na broj telefona 098 346 840.

>>Večernji u Mađarskoj – Pogledajte kako se živi uz nabujali Dunav

>>Vodeni val stiže u Hrvatsku: 'Neće se ponoviti Njemačka i Mađarska'

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije