Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U 82. GODINI

Umro bivši zastupnik Ivo Jelić, Plenković izrazio sućut: 'Dao je veliki doprinos ostvarenju sna'

svijeća ilustracija
Foto: Pexels
28.03.2024.
u 12:52

U teško i neizvjesno vrijeme, kada je Hrvatska bila suočena s velikosrpskom agresijom, gospodin Jelić je svojim zalaganjem, poštenjem i humanošću dao veliki doprinos ostvarenju sna o slobodnoj Hrvatskoj“, napisao je u sućuti Plenković.

Ivo Jelić, zastupnik iz prvog saziva Hrvatskog sabora i jedan od utemeljitelja HDZ-a u Dubrovniku, ugledni dugogodišnji profesor, preminuo je u 82. godini, a izraze sućuti, u svoje osobno i u ime HDZ-a, uputio je predsjednik HDZ-a i Vlade Andrej Plenković.

„U teško i neizvjesno vrijeme, kada je Hrvatska bila suočena s velikosrpskom agresijom, gospodin Jelić je svojim zalaganjem, poštenjem i humanošću dao veliki doprinos ostvarenju sna o slobodnoj Hrvatskoj“, napisao je u sućuti Plenković.

Podsjetio je kako se „gospar Jelić tijekom demokratskih promjena 90-ih godina prošlog stoljeća požrtvovno angažirao u stvaranju samostalne Hrvatske“. Bio je prvi predsjednik dubrovačkog HDZ-a te je na prvim demokratskim izborima izabran za saborskog zastupnika.

„Ostat će upamćen i kao ugledni dugogodišnji profesor u dubrovačkoj srednjoj školi, a potom i na Pomorskom fakultetu. Kao vrsni pedagog prenosio je vrijedna znanja i iskustva naraštajima dubrovačkih učenika i studenata“, napisao je Plenković, a HDZ objavio na društvenoj mreži.

FOTO HDZ predstavlja izborni program i objavljuje tko je sve na listama

svijeća ilustracija
1/39

Komentara 2

Avatar Stradun
Stradun
17:28 28.03.2024.

"Ostat će upamćen i kao ugledni dugogodišnji profesor u dubrovačkoj srednjoj školi, a potom i na Pomorskom fakultetu. Kao vrsni pedagog prenosio je vrijedna znanja i iskustva naraštajima dubrovačkih učenika i studenata“. Apsolutno točno. Veliki čovjek.

BO
BoljiSvijet
16:50 28.03.2024.

To nije Joža Manolić

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije