Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 31
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRONAŠLI JE PRIJATELJI

Umrla Vesna Vulović, stjuardesa koja je preživjela pad sa 10.000 metara

Vesna Vulović
Foto: Youtube
1/2
24.12.2016.
u 10:30

Vesna se tada spasila zahvaljujući tome što se nalazila u repu letjelice. Zadobila je frakturu lubanje, slomila je obje noge, tri pršljena i privremeno je bila paralizirana od struka

U Beogradu je u 67. godini preminula Vesna Vulović, stjuardesa koja je 1972. godine jedina preživela pad JAT-ovog zrakoplova s visine od 10.000 metara, javljaju srbijanski mediji..

Beživotno tijelo u njenom stanu jučer su pronašli prijatelji. Uzrok smrti zasad nije poznat, ali navodno je umrla nekoliko dana ranije.

Zrakoplov u kojem se nalazila Vesna Vulović pao je na letu od Kopenhagena do Zagreba 26. siječnja 1972. godine.

Vesna je, podsjećaju mediji, tada imala 22 godine, a na let se ukrcala pogreškom, umjesto istoimene kolegice. U izjavi koju je dala za danskoj televiziji kasnije je rekla da je tog dana "sve ukazivalo na nesreću".

- Sjećam se, za doručkom je Ratko Mihić non stop pričao o svom sinu i o svojoj kćeri. Kao da je on jedini otac na svijetu. Samo je pričao o svojoj djeci, osjećao je da ih više neće vidjeti - pričala je Vesna nakon nesreće.

Kada se zrakoplov srušio iznad Srbske Kamenice, u tadašnjoj Čehoslovačkoj, ona se spasila zahvaljujući tome što se nalazila u repu letjelice. Zadobila je frakturu lubanje, obje slomljene noge, tri slomljena pršljena i privremenu paralizu od struka prema dolje. Njezin slučaj završio je u Guinnesovoj knjizi rekorda.

>> Kontroverze su godinama pratile rušenje putničkog zrakoplova JAT-a 1972.

Komentara 15

SV
svetlana
12:05 24.12.2016.

Pocivaj u miru, legendo.

Avatar HLEBINAC
HLEBINAC
13:32 24.12.2016.

Osobno sam poznavao Vesnu Vulović, čak sam bio i kod nje u stanu... Istina je da je tog sudbonosnog dana avion počeo ponirati s visine od 10000 metara i da je pilot do zadnjeg trenutka pokušavao sletjeti bilo gdje... Vesnina slika bila je na naslovnim koricama Guinnessove knjige rekorda ! Neka joj je laka zemlja njezine države Tamo Daleko...

TE
Testera
19:14 24.12.2016.

Hrabra žena, uspjela se izboriti za život kad je bila mlada. To je za svakog mladog čovjeka ogroman šok koji te prati čitav život. Počivaj konačno u miru.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije