Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
mala pacijentica

Umorna od pregleda, Nora je zaspala u majčinu naručju

'Nora01_nnn_unu_02022013'
Foto: ''
1/3
09.02.2013.
u 19:19

Iako u bolnici nisu službeno potvrdili, Nora i roditelji u SAD-u bi trebali ostati do ljeta, dokad će trajati terapija. A dijagnostika prije odluke o terapiji potrajat će minimalno tjedan dana

Nora Šitum provela je prvu noć u Dječjoj bolnici u Philadelphiji. Nakon dana punog novih ljudi i drugačijih prostora te prvih pregleda i dugih razgovora s liječničkim timom, Nora je zaspala u naručju majke Đane gdje se osjeća najsigurnije.

Dali dopuštenje

Ona je od petka i službeno pacijentica philadelfijske bolnice. Američki liječnici na čelu s dr. Richardom Aplencom svjesni su koliko je velik medijski interes za Norino zdravlje i stoga mole za strpljenje. Potreban je tjedan, a možda i dulje dok se ne završi sva dijagnostika i “snimi” Norino zdravstveno stanje da bi se odlučili na eksperimentalnu terapiju CTLO19.

– Hvala Večernjem listu na lijepim riječima o bolnici i liječnicima. Trudit ćemo se učiniti sve što medicina dopušta, nadajmo se najboljem – poručio je Aplenc koji s Norom razgovara na hrvatskom, što joj olakšava prilagodbu na bolničku sobu i liječnike.

Norini roditelji znaju da su u Zagrebu bile iscrpljene sve medicinske mogućnosti za spas njihove djevojčice.

– Sve što se moglo učiniti, liječnici su napravili i počeli smo se pripremati na najgore. Neopisivo je bolan taj osjećaj kad morate prihvatiti realnost situacije, ali nismo se predavali i sad smo u Americi gdje postoji nada za izlječenje, tu smo koncentrirani isključivo na borbu za Norin život. Hvala svima koji su nam to omogućili – kazala je Đana Atanasovska s kojom smo se vidjeli ispred bolnice u petak navečer, desetak minuta prije ponoći, kad je Nora zaspala.

Unatoč umoru, nije krila zadovoljstvo zbog profesionalnosti i ljubaznosti liječnika i osoblja bolnice.

– Dugo smo razgovarali s liječnicima i objasnili su nam sve što nas je zanimalo. Potpisala sam odobrenje da bolnica može poslati priopćenje. Atmosfera u bolnici je stimulativna, razmišlja se pozitivno, ali i realno, nema zavaravanja jer moderna medicina radi čuda, ali svaki je pacijent poseban. Mjesecima već čitam o eksperimentalnoj terapiji, to je zaista zadnja šansa za Noru i sad je jedino važno njezino ozdravljenje.

Jedna od najvećih dječjih bolnica


U bolnici to nisu službeno potvrdili, ali Nora i roditelji ostat će u SAD-u do ljeta, dok traje terapija. Slijede mjeseci neizvjesnosti, čekanja i nadanja, ali trenutačno nema boljeg mjesta na svijetu za Noru. Ona će se, bude li sve po liječničkim planovima i željama, u Philadelphiji ponovno roditi.

Dječja bolnica u Philadelphiji (CHOP) jedna je od najvećih i najstarijih dječjih bolnica u svijetu.

>> Bolnica priopćila: Nora će odluku o liječenju znati za tjedan dana

>> Sve o Nori Strašnom lavu čitajte i u našem specijalu

Komentara 8

SA
sargu123
19:47 09.02.2013.

Dosta više o toj jadnoj maloj ! Koji vam je .....

DU
Deleted user
20:07 09.02.2013.

fakat nema bitnijih stvari u ovoj državi u raspadu?

OG
Oger
19:44 09.02.2013.

Na cemu ova Kuresko zaradjuje novac ! Taman da sam kruha gladan ne bih iskoristavao ovako jednu tragediju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije