Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tomislav nikolić

'Umjesto da tuguju kao mi zbog Srebrenice, Hrvati slave Oluju'

'Serbia's President Tomislav Nikolic listens during a joint press conference with his Hungarian counterpart in the Blue Hall of the presidental palace in Budapest, Hungary on November 13, 2012 . The
AFP/Pixsell
30.12.2012.
u 09:16

Srbiju nitko ne može pljuvati i optuživati za zločine, a kamoli cijeli narod optuživati za zločin pojedinca, jer su i Srbi bili žrtve, kaže Nikolić

- Političari su od Srbije napravili ovako besmislenu zemlju. Nikada u njoj ne bi bilo ovoliko korupcije i kriminala, mita, nezadovoljstva građana svojim životom, da to nisu željeli političari. Dakle, prvo na političare! - rekao je srpski predsjednik Tomislav Nikolić u intervjuu agenciji Tanjug govoreći o potrebi nastavka borbe protiv korupcije u Srbiji poručujući kako nitko neće biti pošteđen.

Neizostavna tema su i odnosi Srbije s Hrvatskom i BiH koji su opterećeni događanjima iz 9o-tih, pa je Nikolić upozorio kako \"Srbiju nitko ne može pljuvati i optuživati za zločine, a kamoli cijeli narod optuživati za zločin pojedinca, jer su i Srbi bili žrtve\". - Neki Srbi su bili zločinci, ali su mnogi Srbi bili žrtve zločina drugih naroda. Ako možemo preko toga staviti debeli sloj betona, kao što se stavlja na atomsko sklonište i da idemo dalje i da to bude temelj za naše nove odnose - može, a ako Hrvatska i BiH žele opterećivati naše odnose do u vječnost, tu ništa ne možemo - drži Nikolić i svojim kolegama u BiH i Hrvatskoj zato poručuje da je \"Srbija spremna s njima uspostaviti dobre odnose čim oni to budu željeli\", a to što nema sastanka na vrhu tumači kao posljedicu toga što te dvije države \"na čelu ili blizu čela imaju ljude koji ne žele surađivati sa Srbijom, a izgovor nalaze u Tomislavu Nikoliću\".

Nikolić drži kako ni Josipoviću ni Izetbegoviću nije dovoljno što on priznaje granice Hrvatske i BiH, da su im glavni gradovi Zagreb i Sarajevo i što imaju vodstvo koje je birao narod. - Oni traže izgovor za nesuradnju sa Srbijom - Hrvatska ima tužbu za genocid, ima otvoren put prema EU i samo bi joj još falilo da sa Srbijom počne pregovarati o imovini Srba, neisplaćenim mirovinama, otetim stanovima, o Oluji zbog koje Hrvatska slavi umjesto da tuguje kao što Srbija tuguje zbog Srebrenice, jer bi nam puno toga u životu bilo lakše da nije bilo te Srebrenice - rekao je Nikolić.

>>Nikolić tvrdi da se u Riju sastao s Milanovićem, a on tamo nije ni bio!

Komentara 39

VO
vordag
14:56 30.12.2012.

Njihova politika je poznata, izjednačavanje krivnje na svim stranama, što je zapravo relativiziranje stvarnih činjenica. Tu politiku je dugo vodio i Haag, ali konačno su je napustili. A Srbi ko Srbi, misle da će stalnim napadima ostvariti neku dobit za sebe. I zato ... dižemo Schengen i by by "braćo"

FA
fafonja
09:36 30.12.2012.

Meni ovaj Nikolić postaje stvarno zanimljiv, zajedno s ostalom garniturom! Nikako da skužim da li se čovjek stvarno može toliko praviti glup ili su oni stvarno u prebačaju pa vjeruju u sve to što pričaju!

IS
isekula5
09:33 30.12.2012.

Ima li Nikolićevom licemjerju kraja. Da "srbija tuguje zbog Srebrenice", da ali im suze teku niz leđa. Nemaju hrabrosti niti priznati da je tamo počinjen genocid a kamo li da su u svim ratovima oni i bili agresori tuđih teritorija i da na njihov teritorij nikada nogom nije stupila niti jedna vojske susjednih država. Oni se uvjek drže stare izreke "napad je najbolja obrana" a ta izreka je previše otrcana u njihovom slučaju da bi imala smisla. Uvjek ista srpska priča s kojom neće nikamo dogurat.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije