Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
radi dobitaka na lutriji

Umirovljenica pod istragom: 'Tretirali su me kao neku vrstu kriminalca'

Woman with walker
Alexandra Schuler/DPA
18.03.2024.
u 11:55

Nakon pokušaja podizanja dobitka u pošti, umjesto uobičajenog postupka, upućena je na dodatne korake, što je rezultiralo pokretanjem istrage

Britanska umirovljenica Amelia Barnham iz Londona, koja je više puta osvojila na lutriji, postala je predmet istrage tvrtke Allwyn, multinacionalnog operatera lutrije.

Barnham je više puta osvojila nekoliko novčanih nagrada u iznosu od 23.600 funti, a trošila je 60 funti tjedno na srećke, piše Fenix magazin. Zadnji dobitak joj je 800 funti, a dobitan listić je platila samo 1 funtu. Nakon toga je tvrtka Allwyn pokrenula istragu nad 69-godišnjom umirovljenicom. 

Naime, tvrtka je na njenu adresu poslala i detektiva kako bi se utvrdio njen identitet. "Tretirali su me kao neku vrstu kriminalca i bilo je zastrašujuće imati nekoga u kući", rekla je Amelia. Naišla je na probleme kada je pokušala podići svoj dobitak u pošti, ali su je uputili u supermarket Tesco, gdje je kupila svoj loto listić. Tamo su joj rekli da kontaktira tvrtku koja upravlja lutrijom, odnosno tvrtku Allwyn.

POVEZANI ČLANCI:

Nakon toga je fotografirala listić te fotografiju poslala tvrtki koja je zatim na njenu adresu poslala detektiva. Istražitelj je zatim ponovno fotografirao listić, ali i njenu bankovnu karticu, bankovne izvode, putovnicu i samu umirovljenicu. 

Rekli su joj kako će dobiti odgovor u roku od tjedan dana, međutim Amelia još uvijek čeka svoju isplatu. Kako bi izbjegli prevaru, tvrtka je i promijenila pravila isplate tako da se nagrade koje su između 500 i 50 000 funti više ne mogu podići u pošti već je potrebno direktno kontaktirati tvrtku koja zastupa lutriju. 

Predstavnik Allwyna iskreno se ispričao umirovljenici i pojasnio da su sigurnosne provjere bitan korak u procesu provjere dobitnog listića.

FOTOGALERIJA 'Pijana pruga': Nekoć važna prometnica danas je napuštena i zaboravljena

Woman with walker
1/10
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije