Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SPEKULACIJE NAKON POBUNE

Umirovljeni američki general: Ne vjerujem da je Prigožin živ. I ako jest, vjerojatno je u zatvoru

FILE PHOTO: Funeral held in Moscow for Russian military blogger killed in cafe blast
Foto: YULIA MOROZOVA/REUTERS
1/2
13.07.2023.
u 10:19

Abrams je prokomentirao i tijek rata u Ukrajini, govoreći kako je zapanjujuće što Rusi gube polovicu svojih vojnika zbog nepravodobnog pružanja prve pomoći na bojišnici, kao što je ranije iznijelo britansko Ministarstvo obrane u svom izvješću

U danima nakon objave Kremlja kako su se ranije sastali ruski predsjednik Vladimir Putin i pobunjeni vođa Wagner skupine Jevgenij Prigožin, javnost i dalje nema sigurnu potvrdu da se taj sastanak doista i održao. Umirovljeni američki general Robert Abrams u intervjuu za ABC News poručio je kako sumnja da je Prigožin uopće živ. 

– Bio bih iznenađen da vidimo dokaz da su se Putin i Prigožin sastali jer mislim da je to bilo dobro inscenirano. Prema svojoj osobnoj procjeni čisto sumnjam da ćemo Prigožina ikad više vidjeti u javnosti. Ili se skriva ili je poslan u zatvor, a možda je bio ''riješen'' na neki drugi način. U svakom slučaju, sumnjam da ćemo ga ikad više vidjeti – poručio je Abrams. 

Na pitanje novinara smatra li da je Prigožin mrtav, Abrams je odgovorio potvrdno. – Ne mislim da je živ, a ako i jest, vjerojatno je negdje u zatvoru – kazao je. 

POVEZANI ČLANCI:

Inače, Abrams je prokomentirao i tijek rata u Ukrajini, govoreći kako je zapanjujuće što Rusi gube polovicu svojih vojnika zbog nepravodobnog pružanja prve pomoći na bojišnici, kao što je ranije iznijelo britansko Ministarstvo obrane u svom izvješću.

– To je ogroman udar na moral vojnika i vojnikinja. U našoj vojsci to se zove zlatno pravilo jednog sata, što znači da ćemo zaista sve napraviti da bismo osigurali da se vojniku u što kraćem roku pruži prva pomoć. Zbog toga imamo stopu preživljavanja 98% – poručio je Abrams.

>> VIDEO Nastavlja se sukob između Ukrajine i Rusije

Komentara 3

DE
Dembelli
13:00 13.07.2023.

kao sad za prigožina, tako će se za 1-2 godine pisati i za putina...a ovi što ga sada hvale, takmičit će se u pljuvanju po njemu

PO
poluprovokator
12:39 13.07.2023.

Još nisam vidio da itko pomaže stradalim ruskim vojnicima na 1. linijama. Na objavljenim videima se vidi i kako vojnici samo ostave svog ranjenog i trče dalje (ponekad smo vidjeli i i preko njega). Iz toga se vidi da nisu vezani ničime i da svatko brine samo za sebe. Tužno.

Avatar pendreck
pendreck
12:57 13.07.2023.

Priguzinove komentare na telegramu nebumo više vidjeli...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije