Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Italija

Ukradeni posmrtni ostaci TV-voditelja Mikea Bongiorna

Mike Bongiorno
26.01.2011.
u 14:57

Nepoznate osobe ukrale su lijes s posmrtnim ostacima voditelja kvizova na talijanskoj televiziji

RIM – Lijes s posmrtnim ostacima čuvenog TV-voditelja zabavnih emisija i kvizova Mikea Bongiorna ukraden je na groblju u Dagnenteu u sjeverozapadnoj talijanskoj regiji Piemonteu. Banditi su načinili rupu na grobu i izvukli lijes. Najprije su isključili videokamere koje nadziru malo groblje. Pretpostavlja se da je lijes poznatoga talijanskog voditelja ukraden kako bi se od obitelji Bongiorno zatražio otkup.  Mike Bongiorno umro je 2009. u 85. godini.

Prema prvim rezultatima istrage, pretpostavlja se da je banda kradljivaca lijesa Mikea Bongiorna sastavljena od četiri ili pet osoba. Lijes je ukraden u noći na utorak, a rupu na grobnici otkrilo je muškarac koji je donio cvijeće na obližnji grob svoje žene.

Michele Bongiorno, najstariji sin Mikea Bongiorna, samo je kazao: “Nemamo riječi”. Obitelji još nije stigao zahtjev za otkup lijesa.

Kradljivci ljesova su 2001., godinu dana poslije smrti, oteli lijes bankara Enrica Cuccie i zatražili tadašnjih 7,5 milijardi lira za njezin povrat. Policija je otkrila i uhitila kradljivce i lijes je vraćen na groblje.

U povijesti je bilo više krađa posmrtnih ostataka radi iznuđivanja otkupa. Najčuvenija je bila krađa posmrtnih ostataka glumca i redatelja Charlieja Chaplina 1978. s groblja u Švicarskoj za čiji se povratak tražilo 600.000 dolara. Chaplinov je lijes nađen u Neuvilleu u Francuskoj, a bili su ga oteli jedan Poljak i jedan Bugarin.

Ključne riječi

Komentara 3

OB
-obrisani-
16:15 26.01.2011.

I piše ovako : “U povijesti je bilo više krađa posmrtnih ostataka radi iznuđivanja otkupa. Najčuvenija je bila krađa posmrtnih ostataka glumca i redatelja Charlieja Chaplina 1978. s groblja u Švicarskoj za čiji se povratak tražilo 600.000 dolara. Chaplinov jee lijes nađen u Neuvilleu u Francuskoj, a bili su ga oteli jedan Poljak i jedan Bugarin“ Nekako me ne bi začudilo da su počiniteli i ovog djela iz tih krajeva ili su to neki onako “dražesni nomadi“ ili kako bi bilo politički korektno napisati “afro hrvati“ ili narodski cigani.

IR
Istria Republica
16:52 26.01.2011.

U to vrijeme Poljaci Bugari nisu mogli doći ni do pasoša , a nekmoli do Chaplinova groba ! Prije bi se reklo da su počinitelji sa teritorija Hrvatske i bratske im Albanije kao dokazani lopovi i kriminalci koji bi opljačkalii i prodali svakog kad je novac u pitanju !

PU
pusrane
19:21 26.01.2011.

riječ je o nekim opančarima, koji su pustili trag svojih opanaka, tako je javila ANSA.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije