Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ponovno će mu suditi

Ukinuta presuda kirurgu zbog kojeg je Maškarin ostao bez noge

'09.09.2009., Rijeka - Miroslav Maskarin s odvjetnicima Baric dolazi na Opcinski sud.  Photo: Pero Lovrovic/Vecernji list'
Pero Lovrović/Večernji list
12.12.2012.
u 19:23

Kirurgu Branku Popoviću Županijski sud ukinuo je uvjetnu kaznu zatvora od osam mjeseci

Županijski sud u Rijeci ukinuo je presudu umirovljenom kirurgu Branku Popoviću kojega je riječki Općinski sud u rujnu lani zbog nesavjesnog liječenja Miroslava Maškarina nepravomoćno osudio na uvjetnu kaznu – osam mjeseci zatvora s rokom kušnje od dvije godine. Slučaj je vraćen na ponovno suđenje na Općinski sud na kojem još uvijek traje i drugi postupak u slučaju Maškarin.

U toj parnici mladić i njegova obitelj od KBC Rijeka i države potražuju 13,7 milijuna kuna, odbijajući od tuženih ponuđenu naknadu od 2,4 milijuna kuna u slučaju prihvaćanja sudske nagodbe. Kirurga Popovića Državno odvjetništvo bilo je optužilo za nesavjesno liječenje smatrajući da je za operacije crvuljka iz nehaja grubo prekršio pravila struke pri čemu je mladiću ozlijedio aortu, a što je za posljedicu imalo amputaciju noge mladog Rabljanina.

Teretili su ga i zbog pogrešno izabrane metode zahvata, no sud je utvrdio kirurgovu odgovornost u dijelu koji se odnosi samo na trenutak operacije u kojem je zamjenjujući uži instrument širim pod okomitim, a ne kutem od 45 stupnjeva, kako je pravilno, zarezao mladićevu aortu. Olakotnom okolnošću Popoviću je bila ocijenjena dugogodišnja karijera kirurga bez pogreške, a otegotnih okolnosti sud nije našao. Na presudu se žalio smatrajući da, ako se i dogodila pogreška, nije u opsegu i na način koji se može smatrati nesavjesnim liječenjem.

>>Maškarin još nije dobio ni lipu odštete, traži izuzeće sutkinje

Komentara 15

Avatar Nihon no Koku
Nihon no Koku
22:22 12.12.2012.

Kad jedna macka zaglavi u kanalizaciji citav se grad digne na noge Televiziska kuca vatrogasci policija ambulanta i to kosta 20 milijona a covjeku nedaju 13 milijona za jednu nogu i za*****ju ga godinama nudeci mu pisljivih 2 milijona strava

Avatar germanicus I
germanicus I
20:13 12.12.2012.

Savjest ,,Oštećeni u tranziciji ...mislim da bi prikladnje bilo reći ,,oštećen od strane Hrvatskog krivosuđa,,!

TE
Tenkiša
20:00 12.12.2012.

"odbijajući od tuženih ponuđenu naknadu od 2,4 milijuna kuna u slučaju prihvaćanja sudske nagodbe" Drage hrvatice i hrvati od sad kad vam nesto nude za svoje pogreske (bilo ko) uzmite to, koliko god to malo bilo, inace ce te, kaokao ovom slucaju, ostati bez ruke ili noge a sa takvim inavilidetom i na ulici!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije