Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ponovno će mu suditi
Povratak na članak

Ukinuta presuda kirurgu zbog kojeg je Maškarin ostao bez noge

Kirurgu Branku Popoviću Županijski sud ukinuo je uvjetnu kaznu zatvora od osam mjeseci

Komentari 15

Avatar Nihon no Koku
Nihon no Koku
22:22 12.12.2012.

Kad jedna macka zaglavi u kanalizaciji citav se grad digne na noge Televiziska kuca vatrogasci policija ambulanta i to kosta 20 milijona a covjeku nedaju 13 milijona za jednu nogu i za*****ju ga godinama nudeci mu pisljivih 2 milijona strava

VL
TE
Tenkiša
20:00 12.12.2012.

"odbijajući od tuženih ponuđenu naknadu od 2,4 milijuna kuna u slučaju prihvaćanja sudske nagodbe" Drage hrvatice i hrvati od sad kad vam nesto nude za svoje pogreske (bilo ko) uzmite to, koliko god to malo bilo, inace ce te, kaokao ovom slucaju, ostati bez ruke ili noge a sa takvim inavilidetom i na ulici!

VL
Avatar germanicus I
germanicus I
20:13 12.12.2012.

Savjest ,,Oštećeni u tranziciji ...mislim da bi prikladnje bilo reći ,,oštećen od strane Hrvatskog krivosuđa,,!

VL
MA
Matej
21:45 12.12.2012.

Ja mislim da bi oštećeniku bilo najbolje uzeti 2,4 milijuna koliko mu nudi bolnica i nastaviti mirno živjeti jer će se u suprotnom nahodati po sudovima za neki eventualno veći iznos. Odvjetnicima je to posao i njima se ne žuri što veća odšteta to više njima, a ovaj mladi čovjek će još samo pogoršati svoje zdravlje ako bude slušao odvjetnike...Uzmi što ti se nudi nije sve niti u novcu...

VL
Avatar Pro et Contra
Pro et Contra
21:58 12.12.2012.

Kad neki nogometas po stoti put promasi prazan gol nikom nista on ce i dalje da zaraduje 100 puta vise od tog lijecnika

VL
SA
Savjest
19:49 12.12.2012.

Ovo su vrlo teške stvari nastale iz tradicije u Hrvatskoj da liječnici ne odgovaraju za svoje pogreške, već to na neki način naknađuje država ili osiguranje. U SAD je to riješeno "sasvim drugačije" tj. liječnici sudski odgovaraju za svoje pogreške. Na kraju američki liječnici su riziko svojih pogrešaka prebacili na pacijente, tako što su odgovarajuće digli cijene svojih usluga. Dakle, na kraju velike razlike nema, ali ostaju oštećeni oni koji su zatečeni "u tranziciji" kao g.Maškarin.

VL
MB
Marlon Brando
20:56 12.12.2012.

Iskreno se nadam da će "g." "kirurg" na ovom ili na onom svijetu pošteno otplatiti ovakav postupak kojim je ovom mladom čovjeku ugrozio prava na normalan život. Svi pljujemo po toj Americi,međutim,u ovakvim slučajevima,njihov pravni sistem dosuđuje vrlo visoke odštete,a krivcima zatvorske kazne te doživotne zabrane iste ili sl.djelatnosti.

VL
Avatar Pro et Contra
Pro et Contra
21:30 12.12.2012.

Ovaj je lijecnik spasio mnogo zivota napravio jednu pogresku i svi ga zele objesiti jedna je noga vrijednosti 13 milijuna ja svoje nebi dala za 100 milijardi a da lijecnik napravi neku gresku ja ga nebi tuzila niti trazila novacc za izgubljenu nogu jer nema novca kojim mi mogu nadoknaditi nogu pa je glupo i traziti novac za nogu.

VL
Avatar __MAX__
__MAX__
22:16 12.12.2012.

Drzava Hrvatska...odgovornost, savjesnost, disciplina, radne navike, higijena, postenje, naobrazba............su rijeci koje treba izbaciti iz HR rjecnika posto su oznacavaju sinonim koji se vise ne upotrebljava u danasnjem modernom HR drustvu..............................Amen!

VL
BR
brodludjaka
22:26 12.12.2012.

Noge bi svakako trebalo odrezati onima koji su krivi, a netko je kriv. I neće da prizna. I sud je na strani krivca, kao i obično u ovoj zemlji. Sudu će novi ministar podrezati noge. Opasan je ,brz i efikasan.... Neka se zamisle svi u ovom predmetu bez jedne noge. Ili svoje dijete npr.

VL
Avatar Prdekan za nastavu
Prdekan za nastavu
08:26 13.12.2012.

A što je s ovim slučajem? Pojeo vuk magare? http://www.vecernji.hr/vijesti/nakon-rutinske-operacije-vene-mladic-vise-ne-moze-nogu-clanak-385238

VL
DU
Deleted user
08:30 13.12.2012.

Pa kad će već jednom prestati ta stravična priča za tog dečka. Sramota za medicinu i pravosuđe! Izgleda da svi skidaju odgovornost sa sebe a dečko je kriv što je došao na liječenje. U ovkvim apsurdnim slučajevima morala bi interveniratiti država i Ministarstvo pravosuđa i presuditi u korist oštećenog, bez mnogo rasprave o demokraciji, autonomnosti sudstva itd. Ovome izgleda nema kraja. Dečko će se cijeli život boriti za svoje pravo

VL
RD
Red Dufrense
10:48 13.12.2012.

ova presuda je festival "demokracije".

VL
DU
Deleted user
07:16 13.12.2012.

i to je nasa Hrvatska,za koju su mnogi izginuli.....bravo za nase sudstvo.

VL
MO
MojeKorisnickoIme
16:11 14.12.2012.

E jebiga, doktor je to koji cijeli život liječi ljude. Pogreška se može svakome desiti, samo nažalost ova je imala velike posljedice po mladog gospodina. Da doktoru treba neka kazna, treba ali po meni NE zatvorska sigurno. Trebalo bi mu uzimati Xy postotak plaće doživotno (ili dok mladom gospodinu ne izraste druga noga) i neka ide u dobrotvorne svrhe, a bolnica neka isplati odštetu maškarinu. I tak, ne...

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.