Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Trgovanje uplatama građana
Povratak na članak

Ukidanje 2. stupa ugrozilo bi buduće mirovine, ceh bi plaćala i naša djeca

Takva mjera ne bi smanjila kamate na javni dug ni popravila kreditni rejting

Komentari 46

PR
Prdomet
14:05 16.01.2016.

I ja bih ovakav sesir pa da budem intelektualac!

VL
DU
Deleted user
13:54 16.01.2016.

To može samo lud napraviti.I taj novac će otići u vjetar, a ne znam od čega onda krpati.Gospodo pozabavite se proizvodnjom, zapošljavanjem i konkretnim mjerama, a ne iz šupljeg u prazno. Za takve mjere ne treba biti previše pametan...

VL
DU
Deleted user
14:07 16.01.2016.

Može posudba novca državi po tržišnim načelima. To i sada rade banke u ime štediša i o tomu izvještava štediše! Država bi od građana uzela sve što može, a vratila bi koliko može! Zamislite da tako građani uzmu od banaka kredit a vrate koliko i kada mogu? Malo više poštenja prema građanima koji takošer imaju avoje obveze (ne samo prema državi!)! Zašto to neki političari i ekonomisti zaboravljaju! To zaboravljaju i brojni poduzetnici koji kalkuriraju poslove s minimalnpm cojenom rada, maksimalnim dobitima i maksimalnim restrikcijama vlastitih društvenih obveza!

VL
DO
dobarsavjet
14:53 16.01.2016.

Stariji se sjećaju fonda za stambeno zbrinjavanje, koji smo godinama uplaćivali, a preko nići ostali bez novaca i stana. Nikome nije niti palo da nas obeštete. Odlaskom u mirovinu nam je koeficijent 37%, a ne kao nekima 78%. Prema tome šta je pošteno a šta nije moglo bi se diskutirati, a uvijek je obrazloženje da je trenutak takav i da to moramo razumjeti, a do sada smo samo gledali kako taj trenutak nije za sve jer su se počeli bezobrazno bogatiti. Danas imamo sve manje više korumpirano, a naj više pogađa pravosuđe koje se izopačilo.

VL
DO
dobarsavjet
13:57 16.01.2016.

Po meni ako se uzimaju sredstva iz drugog stupa onda se ta sredstva moraju plasirati samo u razvoj gospodarstva, a nikako krpati neke rupe u proračunu radi financiranja jalovih projekata ili smanjivanje zaduženosti, da bi bili solventniji za slijedeća zaduživanja.

VL
BR
brojevi
17:39 16.01.2016.

Ekonomijom se uglavnom, osvjedočeno, bave individue koje ne poznaju elementarne zakone makrofizike našeg univerzuma. Ne postoji način kojim se iz ničega može stvoriti nova vrijednost. Ekonomski alkemičari našeg doba uporno izmišljaju financijski perpetum mobile mažući javnosti oći u izvjesnost njihovih ekonomskih teorija. Ekonomija zapada je u svojoj biti nauka o legaliziranoj pljački slabih, nezaštićenih i neukih.

VL
AR
aristip
14:15 16.01.2016.

E, baš me zanima Ljubice koliko su te mirovinski fondovi 2. stupa za ove gluposti platili. Te priče o većim mirovinama iz drugog stupa su priča za malu djecu. Dali se neko još sjeća Royal mirovinskog osiguranja u koji su radnici ulagali svoje otpremnine kako bi imali par stotina kuna veću mirovinu i što se dogodilo , u Royalu su sami sebi dali velike plaće i kada je trebalo isplaćivati umirovljenicima veće iznose za mirovinu nego što su nove uplate oni proglase bankrot i prestanu s isplatama umirovljenicima - game over. Ako netko misli da će uplatama u neko mirovinsko društvo, u kojem direktori i zaposlenici imaju enormne plaće a najveći iznos novca osiguranika ulažu u državne obveznice države koja ima kreditni rejting smeće, u budućnosti imati veliku mirovinu taj nije normalan.

VL
Avatar mister.N@
mister.N@
13:58 16.01.2016.

znate li vi ista drugo napraviti osim ukrasti ljudima ustedjeno, opteretiti ih dodatnim porezima i raznim drugim nametima i zaduzivati se novim kreditima!!!! imate li kakvo drugo rijesenje????? ako nemate odhebite od tuđe muke ustedjevine i crkavice!!!!

VL
RI
rikavac
17:46 16.01.2016.

hahahah vlada strucnjaka treba vladat. Niko nema program ni rjesenje samo ga izmisljaju a kad su izbori bili sve su obecavali reforme a ni oni sami neznaju kako ce ih provest. Hahah interesantno jedva cekam kad ce se vlada oformit pa da vidimo sta ce bit.

VL
DU
Deleted user
15:32 16.01.2016.

Svijet bi bio 100x boji da mirovine i ovakav sustav mirovinskog osiguranja ne postoji. Jednostavno ukinuti mirovine i dati ljudima njihov novac i neka oni rade s njim sto zele. Da li cu ja za x desetljeca vidjeti svoju mirovinu ? NE, jer ce sustav kolapsirat puno prije, posebno ako uzmemo u obzir trenutni demografski trend.

VL
Avatar mister.N@
mister.N@
13:55 16.01.2016.

sta drugo ocekivati od ove nove hdz-ovske vlade idemo pokupit ljudima njihovu stednju mirovinu sve... to je nas novac a ne Vas ako neznas kako zemlju izvest iz krize a da ne otimas ljudima njihovo onda napustite odmah svoje pozicije... ako posegnete za mirovinskim fondovima treba izaci na referendum za nove izbore... opet ste namirisali gdje bi se moglo uzeti... jako pametno proracunato i jadno!!!!!!

VL
PA
papučica
17:28 16.01.2016.

Mirovinski sustav je složenija materija od ove kojiu gosp. prezentira. Kaže da će to opteretiti buduće generacije, a zaamenaruje da se u I. stupu (generacijske solidarnosti) sad isplaćuje cca 40% sredstava iz proračuna za pokriće sadašnjih mirovnina, pa i onihih koji imaju II. m. stup, čime su umirovljenici stavljeni u neravnopravan položaj....

VL
ST
stefj
14:57 16.01.2016.

Ovo je strašno ako Most provede. A može jer može ucijeniti HDZ podrškom u saboru... Ukidanje drugog stupa i "posuđivanje" štednje građana su dvije najopasnije stvari koju Lovrinović zagovara. Tog čovjeka treba držati podalje od bilo kakve operativne vlasti, dajte mu visku plaću, ured, posile, zaposlite mu širu rodbinu, samo ga držite dalje od bilo kakvih odluka. Sve što mu možete dati, puno je manja šteta nego da povuče i jedan potez koji zagovara... Čovjek je opasniji od atomske bombe, svi Jugo i post-jugo ekonomisti su male bebe za njega...

VL
ZW
zweistein
14:34 16.01.2016.

danas svako mlađi od 45 godina može biti siguran da nema ništa od njegove mirovine. da bi mirovinski sustav funkcionirao odnos zaposlenih i umirovljenika treba biti NAJMANJE 4:1. kod nas je 1,1:1 naši roditelji su ZADNJA generacija koja uživa mirovinunu Z A D NJ A!!!!!!!! u hrvatskoj nema obitelji u kojoj su više od tri generacije imale mirovinu

VL
Avatar gilgameš
gilgameš
20:22 16.01.2016.

Nemaju oni, MOST i tzv. domoljubi nikakav program. Samo "balone" puštaju: kanadski zdravstveni sustav, giganski holding, rasprodaja onoga što se još nije prodalo, uzimanje novca iz 2 mirovinskog stupa, uskraćivanje prava ženama da budu svoga tijela gospodar.... Ne sjećam se se da se išta od toga spominjalo za vrijeme predizborne kampanje.

VL
Avatar Getrib
Getrib
21:54 16.01.2016.

Pitanje je da li je novac 2. mirovinskog stupa uopće na raspolaganju. Jednom je mirovinski fond opljačkan a ovi stručnjaci bi mogli ponovno zavuči ruku u tuđi džep.

VL
DU
Deleted user
15:24 16.01.2016.

fond menadžere mijenjat, samo sebi pune džepove.Bolje bih ja upravljao,....raspitajte se nounarčići na koji način i koliko su plaćeni.

VL
Avatar smash
smash
21:02 16.01.2016.

nema nam komentatora domoljubne. vjerojatno imaju slobodan vikend

VL
DU
Deleted user
17:12 16.01.2016.

Neka ova usljiva MOST-ovska gnjida pocne ulaziti i kuce gradjana, i uzimati im na isti nacin i ostalu imovinu, tako da gradjani definitvno mogu braniti svoje na svaki moguci nacin.

VL
Avatar IstinaHurts
IstinaHurts
09:30 17.01.2016.

to su isto napravili i 90tih, prvo su oteli mirovine. sve samo da lažni branitelji dobe povlaštene penzije

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.