Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ITALIJA

Uhićen talijanski župnik osumnjičen za pedofiliju

Župnik Seppia
15.05.2011.
u 11:28

Župnika mjesta u blizini Genove uhitili karabinjeri zbog nasilja nad maloljetnikom

RIM – Talijanski karabinjeri uhitili su don Riccarda Seppiju (51), župnika crkve Santo Spirito u mjestu Sestri Ponente, pokraj Genove, pod sumnjom da je imao nasilne seksualne odnose s maloljetnikom i da je dijelio drogu.  Istraga u Milanu ne obzanjuje detalje.

Don Riccardo Seppia je prije dolaska u Sestri Ponente, 1996., bio u crkvi San Giovanni Battista, u mjestu Recco (također pokraj Genove) te u crkvi San Pietro u mjestu Quinto na periferiji Genove.

Predsjednik Talijanske biskupske konferencije kardinal Angelo Bagnasco je u subotu poslije podne predvodio misu u kojoj je župnikom bio don Seppia i tijekom homilije je izrazio “zaprepaštenje i sram zbog onoga za što je župnik optužen”.

“Nije povrijeđena samo ova crkvena zajednica, već cijela crkva Genove”, kazao je Bagnasco i naglasio kako je uz obitelj pogođenu slučajem i uz cijelu povrijeđenu zajednicu.

Ključne riječi

Komentara 41

DE
delamarina
23:58 15.05.2011.

pored ovoliko skandala s pedofilijom da imaju obraza odavno bi stavili katanac

DU
Deleted user
11:49 15.05.2011.

bit će to sve gore dok se ne ukine celibat. kad bi vjenčanje svećenika bilo obvezno, niti jedan jedini pedofil se ne bi mogao kriti iza halje, ovako im to dođe kao utočište, a čovjek se mora zamisliti hoće lii dijete poslati blizu nekoga tko ga začas može upropastiti za cijeli život.

OB
-obrisani-
12:33 15.05.2011.

sex,droga,r&r.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije