Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Afere

Uhićen dalmatinski kralj otpada Miho Zrnić Marinović

mladineo
Nino Strmotić/Pixsell
20.01.2011.
u 20:46

Tvrtka Odlagalište sirovina zabljesnula je 2007., a godinu poslije postala je jedna od najprofitabilnijih u zemlji

Mihu Zrnića Marinovića, vlasnika tvrtke “Odlagalište sirovina”, policija je neslužbeno doznajemo, prema nalogu USKOK-a uhitila u Zadru te je odatle prevezen u Zagreb u policijsku pritvornu jedinicu. Jedan od uglednijih biznismena sa zadarskog područja našao se pod istragom USKOK-a zbog više poslova koje je njegova tvrtka sklapala s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, čiji je nekadašnji šef Vinko Mladineo zbog afere Fimi media još od 23. studenoga u Remetincu.

Zrnić Marinović, neslužbeno doznajemo, danas bi trebao biti ispitan u sjedištu USKOK-a u Gajevoj te poslije sproveden k sucu istrage koji će pak odlučivati o njegovu pritvaranju.

>>Dalmatinski kralj otpada na ispitivanju u Uskok-u

U tvrtki “Odlagalište sirovina” nismo uspjeli dobiti nikoga iz uprave. I prije dovršetka upita imaju li kakvu informaciju o uhićenju vlasnika, prekinuti smo uz napomenu kako nemaju nikakve informacije, a ne znaju ni kada će netko od vodećih ljudi tvrtke biti dostupan za razgovor.

Golem rast prihoda

Tvrtka Zrnića Marinovića, poznatog po nadimku “dalmatinski kralj otpada”, zabljesnula je u javnosti 2007. godine, a godinu dana poslije postala je jedna od najprofitabilnijih u zemlji. Svojedobno se isticalo da je “Odlagalište sirovina” jedno od rijetkih poduzeća koje je uspjelo zadržati većinu svojih radnika tijekom privatizacije, a poslije i znatno povećalo broj radnih mjesta. Zrnić Marinović pak prije dvije godine tijekom proglašavanja najbolje tvrtke u Dalmaciji isticao je velik trud zaposlenika, odnosno njihovu osposobljenost za najsloženije poslove, ali i veliko ulaganje u strojeve, odnosno dobivanje međunarodnih certifikata za poslovanje s otpadom.

No tvrtka “Odlagalište sirovina“ ipak je postala najpoznatija po sanaciji bazena lužine tvornice Glinice u Obrovcu vrijednoj 80 milijuna kuna, a navode se i vrijedni poslovi čišćenja u TLM-u i u TEF-a u Šibeniku, sanacija azbestnog otpada u Vranjicu.... Sve poslove Zrnić Marinović sklapao je s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Uz podatak o golemu rastu prihoda “Odlagališta sirovina” u posljednje tri godine često se postavljalo pitanje o povezanosti Zrnić Marinovića i pritvorena Mladinea.

Namještanje natječaja

Upravo zbog toga je udruga Eko Kvarner već i prozivala bivšeg šefa Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost tvrdeći da namješta poslove uglednom zadarskom poduzetniku.

Pošto je Mladineo završio iza zatvorske brave zbog poslovanja s marketinškom agencijom Nevenke Jurak, zeleni su aktivisti iznijeli podatak kako znaju da na natječajima koje raspisuje Fond uvijek pobjeđuju iste tvrtke.

Zajedničko je svim sanacijama koje je financirao Fond, a izvodila tvrtka Zrnića Marinovića, tvrdili su, da se poslovi nikada ne dovršavaju na vrijeme, redovito nastaju nove komplikacije i neki dodatni troškovi koje, dakako, plaća Fond tako da radovi na kraju stoje znatno više nego što je to prije bilo predviđeno.

Komentara 29

Avatar Gentoo
Gentoo
20:59 20.01.2011.

Ha,ha,ha KRALJ OTPADA !? Ha,ha,ha super li naslova. Tke King of Garbage - lijepse zvuci, nekak europski, he,he,he.

Avatar Piruška
Piruška
18:00 22.01.2011.

A kaj je sa ostalim kraljevima i kraljicama otpada ? Samo ne dirajte mog Canjugu ! He he

VI
vidimškoj
21:12 20.01.2011.

nadam se da mu kaljmeti nije vjenčani kum.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije