Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 17
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
afere

Dalmatinski kralj otpada Marinović Zrnić na ispitivanju u USKOK-u

miha zrnić marinović
Goran Jakuš/PIXSELL
21.01.2011.
u 10:09

USKOK ga tereti da je s V. Mladineom dogovorio posao kojim je Fond za energetsku učinkovitost oštećen za najmanje pet milijuna kuna

Zadarski poduzetnik i vlasnik tvrtke Odlagalište sirovina Miho Zrnić Marinović priveden je u zgradu USKOK-a na ispitivanje u vezi s više poslova koje je sklapao s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, čiji je nekadašnji šef Vinko Mladineo zbog afere Fimi media još od 23. studenoga u Remetincu.

>>Uhićen dalmatinski kralj otpada Miho Zrnić Marinović

Zrnića Marinovića i Mladinea USKOK tereti za davanje i primanje mita u gospodarskom poslovanju, zlouporabe položaja i ovlasti u gospodarskom poslovanju, poticanje na zlouporabu položaja i ovlasti i prikrivanje protuzakonito dobivena novca. Time je Fond oštećen za najmanje pet milijuna kuna, koliko iznosi korist koja je tim radnjama protupravno pripala Odlagalištu sirovina.

Osnovano se sumnja da su se Mladineo i Zrnić Marinović početkom kolovoza 2006. u Zagrebu i Zadru dogovorili kako će Fond za energetsku učinkovitost dodijeliti poslove Zrnić Marinovićevu Odlagalištu sirovina u zamjenu za novac. Dogovorili su se da će Fond, protivno odredbama Zakona o javnoj nabavi, sa Zrnić Marinovićevom tvrtkom sklopiti više ugovora o poslovnoj suradnji te da će se trgovačkom društvu isplatiti veći iznos od vrijednosti stvarno izvedenih radova na sanaciji opasnog i neopasnog otpada.

Nadalje, priopćili su iz USKOK-a, u između 14. prosinca 2006. i 22.studenoga 2010. okrivljenici su se u Zagrebu, Zadru i Obrovcu dogovorili da trgovačko društvo Fondu ispostavi račune i privremene situacije za radove koji su izvedeni i naplaćeni na temelju drugih ugovora o sanaciji koje je trgovačko društvo zaključilo s Fondom.

USKOK za Zrnića traži istražni zatvor.

Komentara 4

MM
Mladen Miletić
13:51 21.01.2011.

Netreba piti pametan i otimati onima koji imaju jednostavno po receptu .. Hrvat ima lovu lopov ; Hrvat siromah polugladan jadan kredit pravi zdravi Hrvat...

OM
omer
10:32 21.01.2011.

Primjetio sam da ima dosta kriminalnih radnji na području Zadra i Zadarske županije, koja slovi za jednu od najbogatijih u Hrvatskoj, i to u području koje spada pod resor ministra Kalmete. A kalmeta slovi kao jedan od najuspješnijih ministara uu državi. Čini mi se da je to malo paradoksalno.

DJ
djakputnik
11:27 21.01.2011.

Omere, pa znaš valjda onaj princip na kojem počiva funkcioniranje cijelog hrvatskog društva: \"Tko nije za sebe, nije ni za druge\".

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije