Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Čistka

Ugovori istekli 20-orici direktora, šefova... Slijede smjene u HAC-u!

\'slavonija... osijek.....18.09.2007.... potpisivanje ugovora o obnovi cesta u istocnoj slavoniji... stjepko boban... snimio davor javorovic\'
Davor Javorović/Pixsell
01.12.2010.
u 07:45

Boban sada ima idealnu priliku riješiti se kadrova kojima nije zadovoljan te na njihova mjesta postaviti nove ljude

S današnjim danom istekli su ugovori otprilike 20-orici direktora, šefova samostalnih odjela, zamjenika direktora... u Hrvatskim autocestama te se nagađa da nekima od njih ugovori neće biti produljeni.

Upitni šefovi zabrinuti

Novi šef HAC-a Stjepko Boban, naime, sada ima idealnu priliku smijeniti one direktore s kojima nije zadovoljan, a budući da je u HAC-u već godinu dana, valjda je i uspio zaokružiti sliku o tome tko dobro, a tko loše radi svoj posao.

Riječ je o direktorskim funkcijama koje podliježu reizboru i traju četiri godine. Nekim direktorima, odnosno direktoricama, ugovori su već bili istekli te su im produljeni na mjesec, dva ili tri.

Ugovor je, neslužbeno doznajemo, navodno istekao i direktorici sektora pravne službe Marijani Raguž, direktoru sektora financija Zlatku Turčiću...

Svim "upitnim" direktorima ovih bi dana Boban trebao priopćiti svoju odluku, a ako ih je odlučio smijeniti, ponudit će im novo, ali nižerangirano mjesto unutar HAC-a. Odluči li Boban smijeniti znatniji broj direktora u HAC-u, to će biti njegov prvi konkretniji potez u Hrvatskim autocestama. U HAC-u se neslužbeno čuje da je Boban navodno nezadovoljan određenim direktorima jer su neke od odluka uprave, kojoj je na čelu, ostale u ladicama u određenim sektorima umjesto da su provedene.

Jučer je, doznajemo, u HAC-u bilo poprilično napeto jer su direktori iščekivali odluku jesu li smijenjeni ili su preživjeli prvu "sječu glava" novog predsjednika uprave. Još je nepoznato koje će to nove ljude Boban postaviti na direktorske pozicije, ali budući da bi na snazi trebala biti zabrana zapošljavanja u javnim poduzećima, nove bi kadrove trebao izabrati unutar HAC-a.

Sam u upravi

Boban je u HAC došao nakon što je smijenjena bivša uprava tog javnog poduzeća koja je nedugo zatim i završila u pritvoru jer je Skladgradnji preplatila bojenje tunela Mala Kapela i Sv. Rok. Dotad je vodio Hrvatske ceste i poprilično vješto izbjegavao afere, kojih u cestogradnji nikada nije manjkalo.

U HAC-u je sada ostao predsjednik i jedini član uprave budući da je nedavno uhićen Josip Sapunar, koji je u upravi bio zadužen za financije. Koliko je poznato, Sapunar, iako u Remetincu, još nije razriješen s te funkcije, a očekuje se da će Boban u upravi dobiti pojačanje.

Ministar prometa Božidar Kalmeta nedavno je rekao kako će vidjeti hoće li i koga postaviti u upravu HAC-a, javnog poduzeća iz kojeg je u posljednjih nekoliko godina isplivalo najviše afera budući da se u cestogradnji prije krize i recesije okretao velik novac.

Komentara 15

KU
kumajanja
11:05 01.12.2010.

Nemoj slucajno da se koji diretkor odpusti,jos direktora novih zaposliti...neka se pljačaka...a radnice iz kamenskog ...odpustati...one su teret ovoj drzavi...a diretkori jok! Majke ti Isusove,u ovoj nakaradnoh drzavi je sve naopako.

JO
joshua
09:49 01.12.2010.

I, doktorice, prema Vašem objektivnom i stručnom mišljenju, čega je to simptom?

DO
dodgjeka
10:44 01.12.2010.

Na sva mjesta direktora državnih podozeća i holdinga dovedite Njemačke menadžere pa ćete onda vidjeti kako se vode ti veliki koncerni i netreba ih privatizirati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije