Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROSVJED NA MARKOVu TRGU
Povratak na članak

'Sramotno je da bankar prijeti ministru financija gubitkom posla'

Ministar financija Boris Lalovac već se pola godine vrti u krug i neuvjerljivo podržava dužnike u švicarskim francima, poručuju iz udruge

Komentari 52

DJ
djurex
09:49 03.07.2015.

vijest dolazi s krajnjeg sjevera Europe, islandski Vrhovni sud je proglasio krivima četiri vodeća bankara koji su 2008. godine ovu malenu zemlju odveli u bankrot. Island je još jednom pokazao kako bi svi mi mogli nešto naučiti od ove države. Vrhovni sud Islanda je 12.02.2015. odbacio žalbe optuženika na njihovu presudu te ih je poslao na odsluživanje zatvorske kazne. Iako su u očima Islanđana mnogi bankari bili prozivani za njihovo nedavno dužničko i kreditno ropstvo, četiri vodeća menadžera banke Kaupthing su svojim burzovnim manipulacijama, bezobzirnim mešetarenjem i financijskim prevarama osigurali potpuni bankrot Islanda zbog kojeg su Islanđani s ekonomskog „krova“ Europe postali država s grčkim sindromom.

VL
DR
drugPlenky
11:12 03.07.2015.

Gdje si Milanoviću, u mišjoj rupici čekaš krajnji rok za izbore

VL
Avatar plimni_val
plimni_val
12:57 03.07.2015.

Bankar Prka prijeti ministru financija Lalovcu otkazom?!? I za neke je to tek "sramota"? To uopće nije kategorija "sramote" već puno teže i pogubnije! To je kategorija ucjene, prijetnje i sijanja straha od strane novčarske kaste. To je diktatura.

VL
DG
damir.geo
11:49 03.07.2015.

Kako mu to prijeti gubitkom posla? Vecu glupost nisam dugo cuo. Nisam primjetio da je itko komentirao pravu bit te "prijetnje". Prka mu je zaprijetio da nakon odlaska iz vlade nece dobiti mjesto u upravi neke banke po starom obicaju uhljebljavanja politicara koji su zaduzili bankare. To nema veze s prijetnjom, ali pokazuje spregu politike i biznisa. Politicar placu za usluge prima tek kad nije vise na vlasti i to uhljebljivanjem sebe i rodbine/prijatelja.

VL
Avatar lapolapo
lapolapo
12:03 03.07.2015.

Želimo vidjeti konkretne rezultate,ili će stvar izmaknuti kontroli,pa kom opanci kom obojci ,trebaju živjeti i naša djeca,a ne samo mafijaška gamad,korporativna,nogometna,bankarska...

VL
Avatar zgdomorodac
zgdomorodac
11:37 03.07.2015.

Kako god bilo nadrapali smo nama treba lustracija isto tako revizija privatizacije i nezamislivo je da bankar nekom prijeti al nama ocito nije jasno da je drzava opljackana ima tu prste i udba al imaju i neki drugi i vrtimo se u krug a rjesenje postoji ,milijarde su na tajnim racunima i prodavace nam i dalje maglu pa probudimo se ne slusajmo one gore

VL
Avatar mirica19
mirica19
12:05 03.07.2015.

Mislim da je Hrvatska puno bliže grčkom scenariju nego što smo svjesni...Najveću zaslugu naravno ima ova vlast.

VL
Avatar taqa
taqa
11:57 03.07.2015.

Udruga Franak je najorganiziranija skupina nezadovoljnih i pokradenih građana. Pametan potez, pitati neposredno saborske zastupnike i vidjeti kako dišu. Sdpovci ne mogu sami odlučiti, već čekaju političku odluku

VL
DU
dubravkai16
11:59 03.07.2015.

Naravno da su banke naše, tj. vlasnicu su Prka, Luković i ostala banda lopova koja je pokrala RH dok su pošteni ginuli. Gdje je sada Glogoški I Klemm. Pogledajte samo te face izobličene i u strahu za bogatstvo koje su pokrali. Ništa se neće desiti dok ne dođe netko iz vana i ne napravi redu u RH. Hrvati sad vidite dasu naš naši rođeni hrvati pokrali. Užas!!!

VL
DJ
djurex
09:51 03.07.2015.

Iako su bankari krajem 2013. godine proglašeni krivim, žalili su se Vrhovnom sudu koji je još jednom pročešljao njihov slučaj dajući za pravo dodatne mjere osiguranja, poput stalne zabrane za rad u financijskom i bankarskom sektoru ovoj četvorici te zamrzavanje i oduzimanje imovine koja se stvorila malverzacijama u Kaupthingu. Četverac je ostao u uvjerenju kako je potpuno nevin te da nisu imali nikakvog udjela u bankrotu Islanda iako su istražitelji s godinama prikupili nekoliko desetaka tisuća stranica koje su pokazivale upletenost četverca u pljačkanje Islanda. Još uvijek se ne zna tko je slijedeći na redu za suđenje, no sigurni smo kako bi naše opljačkane i devastirane države trebale početi hvatati i osuđivati mešetare, lopove i bankare koji su nas doveli u situaciju da se nalazimo na samom zatku EU ekonomije. Hoćemo li mi za to imati pameti i želje, čisto sumnjam, no tada nam ne preostaje ništa drugo već da upadnemo u još veće krize i dužničko ropstvo.

VL
TA
tamanitelj
11:39 03.07.2015.

Tako i treba ,odmah na sestu pa neka liže guzicu Milanoviću

VL
DJ
djurex
10:03 03.07.2015.

Na nama su se iživljavale britanske i danske banke koje su radile po naputku Europske banke, bez obzira što su te banke zapravo u privatnim rukama one se još uvijek vode kao firme od državnog značaja. Na takav način bankari ostvaruju enormnu zaradu kao i njihovi dioničari. No kada su njihove odluke pogrešne i kada naprave krive korake tada, zbog pogrešnih stavova i arhaičnih vjerovanja, račun plaćaju mali ljudi, bez obzira je li riječ o seljacima, studentima, đacima, starima ili mladima. Ovo je vrlo nezdrava formula i predstavlja prijetnju za budućnost bankarskog sustava. Ako države dozvole bankarima da postanu drski, bezobrazni, oholi i neodgovorni, oni će možda, ako su dovoljno sretni uspjeti napraviti određeni napredak u financijskom sustavu, no uglavnom takvi bankari srozaju čitave države na najniže grane, zbog čega plaćaju svi ljudi. “ Možda vam ova izjava ne znači ništa, no čini nam se da je borba protiv cenzuriranih medija jednako teška kao i borba protiv bankarske hidre koja je u zadnjih stotinu godina pokrenula niz svjetskih financijskih kriza, od kojih je zadnja ona iz 2008. iz koje se Hrvatska i neke zemlje u okruženju još uvijek nisu oporavile. Islandska vlada je čak unajmila vanjskog istražitelja, Evu Joly, koja je otkrila najveću financijsku prevaru u Europi. Iako su se kraci trakavice iz Islanda širili na mnoge zemlje (uključujući Njemačku i Veliku Britaniju koje su u to vrijeme također grcale u ekonomskoj krizi), jedino je Island uspio stati na kraj bankarskim kriminalcima. Eva Joly je na nekoliko desetaka tisuća stranica teksta otkrila manipulacije burzama, tržištima, lažne kredite i prevare unutar Eurozone i, umjesto da su druge države oslobodile svoje ekonomije od vampira koje je Joly otkrila, nitko u institucijama EU-a nije obratio pažnju na novac koji se šakom i kapom krao i (još uvijek se krade) iz naše buduće zajedničke države. Eva Joly, žena koja je otkrila najveću internacionalnu financijsku prevaru, i ostala živa. Evu Joly bi trebali pozvati i mi da razotkrije sve one koje su okradali i još uvijek kradu državu. Građani Hrvatske i građani svih zemalja koji imaju problema s “ekonomskom krizom” bi trebali slijediti islandski primjer i prvo bi trebali otkriti, osuditi i zatvoriti sve koje rade na štetu države i naroda.

VL
DD
ddh
20:28 03.07.2015.

Koliko god su ljudi od bankara navuceni na tanki led, isto tako je i pitanje, zbog cega su potpisivali takve ugovore. Vecina tih duznika u Svicarcima nisu sirotinja koja ni je imala sto za jesti, pa su onda pristajali na sve i svasta, nego oni koji du tim kreditima kupovali vikendice po moru, gradili druge kuce ili kupovali luksuzne aute. A kad su uzimali kredite hodali su okolo oholo, kao da su pozobali pamet cijelog svijeta. I sad bi oni, da im drzava odnosno penzioneri s penzijama od dvije do tri tisuce kuna, plate njihove kredite i njihov gubitak kod kockanja. I to je sramotno. Sramotno je i da netko nekaj potpise o cemu nema pojma, a pravi se sveznalcem. Igrali su poker i izgubili su. Sve drugo je demagogija i prebacivanje krivice na druge.

VL
AN
antijugoslavencina
05:22 04.07.2015.

Ne prijeti bankar ministru nego Hrvat prijeti Srbinu, tu je problem i zato su se levicarska glasila digla na noge!

VL
BA
balic
15:39 03.07.2015.

Haha ha ah Sto bi on vas podrzavao da i sam nema kredit u svicarcima ,koliko ste vi naivni mozete li ikom reci.?!

VL
DJ
djurex
09:50 03.07.2015.

Kaupthing je bila jedna od tri najveće islandske banke koje su bezobzirnim financijskim spletkama i okradanjem vlastitih korisnika krajem 2008. povukle u propast cjelokupno gospodarstvo otočke države. Zajedno s malverzacijama iz banaka Glitnir i Landsbank svaki građanin Islanda je preko noći postao zadužen za 325 tisuća britanskih funti. Zbog toga je islandska valuta, u manje od 24 sata, postala bezvrijedna, a cijela državna administracija zajedno s javnim poduzećima, mirovinskim i zdravstvenim fondovima je postala talac uglavnom britanskih i nizozemskih bankara koji su tražili naplatu nacionalnih dugova uz ogromne lihvarske kamate. Nakon što su Islanđani odlučili da niti jednoj stranoj banci neće dozvoliti takozvani bailout ili pljačkanje državnih rezervi stranih valuta i plemenitih metala, Island je pokrenuo prvu nacionalnu istragu s kojom je otkrivena internacionalna monetarna prevara koja svoje organizatore krije u samom srcu Europe poglavito u vidu britanskih, nizozemskih i njemačkih investicijskih, mešetarskih i bankarskih institucija. Hredar Mar Sigurdson, bivši izvršni direktor odbora Kaupthinga je dobio zatvorsku kaznu od pet i pol godina. Sigurdur Eirnarsson, predsjednik Upravnog odbora banke Kaupthing je dobio zatvorsku kaznu od četiri godine. Magnus Gudmunsson, direktor podružnice Kaupthing u Luksemburgu, preko koje se izvlačio ukradeni novac iz Islanda je dobio četiri i pol godine zatvorske kazne. Olafur Olafson, jedan od glavnih dioničara spomenute banke je osuđen na četiri i pol godine zatvora.

VL
Avatar gusjenica
gusjenica
18:16 03.07.2015.

Novinari, vijesti su vam stare ko stare kifle ! I vi to zovete "najnovije vijesti". Bljak

VL
BA
bartolkai
14:07 03.07.2015.

nemaju muda za proglasit ugovore nevažećima

VL
CH
chemica
14:17 03.07.2015.

Članovi udruge traže da se osnuje saborsko istražno povjerenstvo u kojem će sjediti hrpa likova s dna kace kako bi proučavala i donijela zaključak o nečem što devedeset devet posto građana uopće ne razumije?! Nekakve tamo franke i koliko su banke izgubile i što, kako, kada, gdje...To bi trebale "otkriti" partijske gnjide i poslušnici. Nesposobni za samostalan život, da im nema stranke/partije koja im je udijelila dobro plaćenu sinekuricu u Saboru, bili bi gladni. Svaka čast. Na naivnosti. Osnovani su deseci takvih saborskih komisija pa je li i jedna jedina polučila ikakve rezultate? Sjetimo se komisija na koje smo svi poodavno zaboravili: Ona koja je proučavala Todorićev izvoz pšenice u vrijeme zabrane ili pak ona koja je "razotkrila" privatizaciju Večernjeg lista. Joj, a tek ona iz "novijeg" doba,HDZ-ova koja je mudrovala oko privatizacije Ine...Ljudi, zar ste tulike...

VL
UI
Uvijek_iskreno
14:35 03.07.2015.

Ministar ne radi dobro, kao ni ostatak vlade.

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.