Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bratova knjiga

Ubio sedam ljudi: Merah je rastao uz vjersku mržnju i nasilje

mohammed
VL FOTO
12.11.2012.
u 20:50

- Bijesan sam na svoje roditelje koji su ga odgojili za nasilje i netoleranciju - napisao je brat ubojice.

Brat francuskog ubojice Mohammeda Meraha u svojoj knjizi, koja će biti objavljena u srijedu, napisao je da je mladić alžirskih korijena koji je ubio sedam ljudi, odgojen u atmosferi rasne mržnje, piše France24.

Među Merahovim žrtvama bio je rabin i troje židovske djece te troje vojnika u gradu Toulouseu. - Objasnit ću kako su ga moji roditelji odgojili u atmosferi rasizma i mržnje prije nego su ga salafisti (ultrakonzervativni muslimani) preobratili u religijskog ekstremizma - napisao je u svojoj knjizi, \"Moj brat terorist\", 36-godišnji Abdelghani Merah.

\"Bijesan sam na roditelje\"

- Bijesan sam na svoje roditelje koji su ga odgojili za nasilje i netoleranciju, dok moja sestra Souad plješće njegovim fundamentalističkim zabludama, a moj brat ga aktivno potiče - napisao je Abdelghani. Abdelkader je sedam puta izbo Abdelghanija 2003. godine zato što je stariji brat započeo vezu sa ženom čija obitelj je imala židovsko podrijetlo.

Brat u knjizi tvrdi da cijela obitelj snosi odgovornost za zločin koji je šokirao Francusku.

>>Polaznici islamističkih kampova idu u zatvor na 10 godina

Ključne riječi

Komentara 1

IR
irani.
13:31 13.11.2012.

Problem je sto ovakvim zrtvama ispranog mozga nemozec bozna sto zakonski uciniti, dok ne pocine neki zlocin. U sve zakonike zemalja slobodnog svijeta treba ugraditi "poticanje na mrznju", "agresivna ekstremnisticka propaganda" i/ili nesto slicno i onda se rjesavati onih kojii to provode po vrlo kratkom postupku. Siguran sam kako ce is slobodarske zemlje ciju propagandu pokusavaju siriti objerucke prihvatiti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije